Gratis online
service-check

Wat kosten zonnepanelen?

Omvormers

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Echter hebben de elektronische apparaten in Nederland wisselstroom nodig om te kunnen werken. Hiervoor dient de omvormer. Dit is een apparaat dat tussen de zonnepanelen en de meterkast wordt geplaatst. Een omvormer wordt ook wel eens een spanningsomvormer of frequentieomvormer genoemd.

Het vermogen van een dergelijke omvormer loopt, bij consumententoepassing, van 250 tot ongeveer 40.000WP. Een omvormer zorgt er dus voor dat de gelijkstroom die opgewekt wordt door uw zonnepanelen wordt omgezet in een wisselstroom. Deze wisselstroom kan direct gebruikt worden, meegesaldeerd worden of het wordt verkocht aan uw energieleverancier.

Omvormer solax met service map3
Vakmensen omvormers zonnepanelen bespaarpartner
20170905 120215

Hoe werkt een omvormer?

Een zonnepaneel levert standaard gelijkstroom in een lage spanning. De meeste apparaten in ons huis werken op wisselstroom. Daarom heeft u een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet in voor ons bruikbare wisselstroom. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten aan het elektriciteitsnet (uw meterkast) en hiermee kan de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd worden naar het energiebedrijf.

De zonne-energie die op deze manier wordt opgevangen is een vorm van duurzame, oftewel groene energie. Investeren in zonnepanelen is zinvol. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zonnepanelen worden betaalbaarder, terwijl elektriciteit van een leverancier alleen maar duurder wordt. 

 

Wilt u meer weten over omvormers?

Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt ook een bezoek brengen aan onze showroom. Hier kunt u meerdere omvormers en systemen live zien draaien. 

Vakmensen bespaarpartner zonnepanelen

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte