Grote keus
aan producten

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen in gemeente De Wolden

Zonnepanelen De WoldenDe laatste jaren zien we dat steeds meer inwoners van de gemeente De Wolden kiezen voor zonnepanelen op het dak van hun woning. Een goede ontwikkeling natuurlijk, want hierdoor daalt de CO2-uitstoot. Zonnepanelen zijn dus goed voor het klimaat, maar ook zeker voor jouw portemonnee. Dit laatste spreekt jou ongetwijfeld aan. Reken je echter niet te snel rijk. Om geld te besparen, moet je allereerst de juiste zonnepanelen kopen. Daarnaast draagt ook de plek van de panelen op jouw dak bij aan

het rendement. Bespaarpartner helpt jou graag wanneer je zonnepanelen in de gemeente De Wolden wilt!

Haal meer voordeel uit jouw dak met zonnepanelen

Het dak beschermt jou tegen de wisselende weersomstandigheden. Zo kun je dankzij een dak onder meer droog en warm zitten op regenachtige en koude dagen. Het dak zorgt er in de zomer ook voor dat warmte buiten blijft. Hartstikke prettig natuurlijk, maar je kunt vast nog meer voordeel uit jouw dak halen. Hoe? Door er zonnepanelen op te leggen. Met behulp van deze panelen wek je zelf stroom op. Het betreft groene stroom, waardoor de CO2-uitstoot daalt. Bovendien hoef je minder stroom af te nemen van de energieleverancier waarbij je aangesloten bent. Indien je zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, dalen de energiekosten dus ook. Je houdt zodoende maandelijks meer geld over. Zonnepanelen kopen is duur, maar je verdient het op termijn zeker terug!

Energiezuinig wonen? Wij geven je advies op maat

De gemiddelde inwoner van de gemeente De Wolden verbruikt behoorlijk wat energie. De stroom wordt vaak nog (gedeeltelijk) geleverd door een energieleverancier. Op jouw energierekening worden de kosten voor het gebruik van de stroom in rekening gebracht. Wil je besparen op jouw energierekening? Schaf dan zonnepanelen aan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is immers geen kwestie van alleen zonnepanelen kopen. Nee, je moet ze ook op een goede plek op jouw dak plaatsen voor een zo hoog mogelijk rendement. Wil je jouw woning energiezuinig maken? Bespaarpartner helpt jou hier graag bij. Wij voorzien jou van advies op maat, waardoor zonnepanelen in de gemeente De Wolden zich snel terugverdienen!

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente De Wolden

Ben je enthousiast over de voordelen van zonnepanelen? Dan wil je mogelijk ook wel zonnepanelen op jouw dak. Enige nadeel van zonnepanelen is dat dit nogal een investering is. Gelukkig kun je binnen de gemeente De Wolden gebruikmaken van een aantal regelingen en leningen. Hierdoor is het voor veel inwoners mogelijk/aantrekkelijk om toch zonnepanelen in De Wolden te kopen.

De gemeente De Wolden heeft twee verschillende regelingen die het financieel gezien voordelig maken om zonnepanelen aan te schaffen. Mogelijk heb je weleens gehoord van de salderingsregeling. Deze regeling is in de gehele provincie van kracht en heeft betrekking op het terugleveren van stroom aan het net. De stroom die je teruglevert wordt afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. Lever je veel stroom terug? Dan kan het maar zo zijn dat je helemaal geen energiekosten meer hebt. Tot 2023 kun je nog gebruikmaken van de salderingsregeling, daarna wordt deze geleidelijk afgebouwd. Een tweede voordeel is dat je de btw voor de aanschaf- en installatiekosten terug kunt vragen. Dit scheelt je toch alweer 21 procent op de totale prijs van zonnepanelen in de gemeente De Wolden.

Tot slot kun je als inwoner van de gemeente De Wolden ook twee lenigen gebruiken om zonnepanelen te kopen. Via de gemeente zelf kun je een beroep doen op de stimuleringslening. Deze lening is bedoeld voor mensen die hun woning willen verbeteren of energiezuiniger willen maken. Mensen met een huurwoning kunnen tussen de 2500 en 10.000 euro lenen. De looptijd is maximaal 10 jaar. Heb je een koopwoning? Dan kun je tussen de 2500 en 50.000 euro lenen. In dit geval moet je de lening binnen maximaal 30 jaar aflossen. Je kunt echter ook gebruikmaken van de Energiebespaarlening Drenthe. Wil je enkel zonnepanelen kopen? Dan kun je maximaal 25.000 euro lenen. Indien je meer maatregelen treft om jouw woning duurzamer te maken, is een hoger bedrag mogelijk. Je betaalt tussen de 0,5 en 1,3 procent rente over de Energiebespaarlening Drenthe.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte