Grote keus
aan producten

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen op een schuin dak

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een schuin dak. Dit is dan ook de meest voorkomende opdracht die wij krijgen. Wat belangrijk is om te weten voordat er zonnepanelen worden geplaatst is of er dakpannen liggen, het dak van staal is of dat er golfplaten op het dak liggen.

Schuin dak met dakpannen

Bij een dak met dakpannen wordt er een beugel aan de dak latten vastgeschroefd. Hier overheen worden de dakpannen terug gelegd. Wanneer de beugels gemonteerd zijn, wordt de rails bevestigd aan deze beugels. Op de rails worden de zonnepanelen bevestigd. Dit is het meest veilige en stabiele manier om zonnepanelen te monteren. Ook kunt u kiezen voor een Indak-systeem. Dit montagesysteem wordt direct op de dak latten vast gemaakt en hierop worden de zonnepanelen bevestigd. De zonnepanelen liggen dus even hoog als de dakpannen en vallen daardoor minder op. Wij gebruiken het Indak-systeem van GSE Intégration en wordt in Frankrijk geproduceerd. Het heeft als een van de weinige Indak-systemen het CSTB keurmerk.

sflex vastgeschroefd systeem bespaarpartner
Luchtfoto Giethoorn2
Vastgeschoefd sflex bespaarpartner rails

Schuine stalen daken

Er komt een ander techniek kijken wanneer er zonnepanelen bevestigd moeten worden op een stalen dak. De verschillen in stalen daken zit hem vaak in de oppervlakte. Zo zijn er golfplaten, trapeziumplaten of Kalzip platen van staal. Bij golfplaten gebruiken we een speciale montage rails waaraan de zonnepanelen direct gemonteerd worden. S:flex heeft zijn eigen sheets ontwikkeld voor trapeziumdaken. Deze trapeziumsheet wordt net als de montagerails bevestigd aan het dak. De trapeziumsheet en montagerails zijn de enige montage stukken die geen rails nodig hebben om de zonnepanelen te monteren. Voor Kalzip daken gebruiken wij een speciale brede klem die S:flex heeft ontwikkeld. Het maakt dus niet uit wat voor type stalen dak u heeft. BespaarPartner heeft voor ieder dak zijn eigen oplossing.

Stalen dak
Oldeouwer 155 trina poly 270 4
Trapezium steeldeck

Schuin dak met golfplaten

Als laatst hebben wij nog de golfplaten die niet van staal zijn. Dit komen wij vaak tegen op schuurtjes, loodsen en stallen. Hiervoor gebruiken wij een stokschroef. Deze stokschroef komt  op de plaats te zitten waar u al een schroef had zitten. Zo worden er geen extra gaten in uw dak gemaakt. Aan deze schroeven worden speciale kopstukken geplaatst waar de rails voor de zonnepanelen in kan komen te liggen.

Golfplaten

SFLEX Dlat Direct voor dakleren daken bij bespaarpartner

Schuin dak met dakleer

Ook zijn er daken met een kleine hellingshoek die bedekt zijn met dakleer. Hier is het niet mogelijk om bovengenoemde methodes te gebruiken. Hiervoor heeft S;Flex de Flat Direct methode bedacht. Dit systeem kan worden gebruikt bij daken met een maximale helingshoek van 30 graden. Meer lezen over dit systeem? Download dan hier de datasheet. Wilt u graag een offerte ontvangen voor een Flat Direct systeem? Stuur dan een mail naar Offerte@bespaarpartner.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte