Montage zonnepanelen

Zonnepanelen op een schuin dak

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een schuin dak. Dit is dan ook de meest voorkomende opdracht die wij krijgen. Voordat er zonnepanelen worden geplaatst is het belangrijk om te weten of er dakpannen liggen, het dak van staal is of dat er golfplaten op het dak liggen. We leggen je hieronder uit waarom dit belangrijk is.

Schuin dak met dakpannen

Bij een dak met dakpannen wordt er een beugel aan de daklatten vastgeschroefd. Hier overheen worden de dakpannen teruggelegd. Wanneer de beugels gemonteerd zijn, wordt de rails bevestigd aan deze beugels. Op de rails worden de zonnepanelen bevestigd. Dit is de meest veilige en stabiele manier om zonnepanelen te monteren. Ook kun je kiezen voor een in-dak systeem. Dit montagesysteem wordt direct op de daklatten vast gemaakt en hierop worden de zonnepanelen bevestigd. De zonnepanelen liggen dus even hoog als de dakpannen en vallen daardoor minder op. Wij gebruiken het in-dak systeem van GSE Intégration, deze wordt in Frankrijk geproduceerd. Het heeft als een van de weinige in-dak systemen het CSTB keurmerk.

Vorige slide
Volgende slide

In-dak systeem

Bij een in-dak systeem worden de zonnepanelen volledig geïntegreerd in uw dak. Dit zorgt voor een mooie strakkere uitstraling. In de standaard gevallen worden er speciale platen op het dakbeschot geplaatst waarop de zonnepanelen worden gemonteerd, echter is in sommige gevallen maatwerk vereist. Ook voor maatwerk in-dak systemen bent u bij ons aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Een in-dak systeem is te creëren op schuine daken die bedekt zijn met riet of dakpannen.

Schuine stalen daken

Er komt een andere techniek kijken wanneer er zonnepanelen bevestigd moeten worden op een stalen dak. De verschillen in stalen daken zit hem vaak in de oppervlakte. Zo zijn er golfplaten, trapeziumplaten of Kalzip platen van staal. Bij golfplaten gebruiken we speciale montagerails waaraan de zonnepanelen direct gemonteerd worden. S:flex heeft zijn eigen sheets ontwikkeld voor trapeziumdaken. De trapeziumsheet wordt net als de montagerails bevestigd aan het dak. De trapeziumsheet en montagerails zijn de enige montage stukken die geen rails nodig hebben om de zonnepanelen te monteren. Voor Kalzip daken gebruiken wij een speciale brede klem die S:flex heeft ontwikkeld. Het maakt dus niet uit wat voor type stalen dak u heeft. BespaarPartner heeft voor ieder dak zijn eigen oplossing.

Vorige slide
Volgende slide

Schuin dak met golfplaten

Heeft u een golfplaten dak? Dan maken wij gebruiken van stokschroeven. Deze worden veelal geplaatst op de plek waar nu een bestaande schroef zit (deze wordt dan vervangen). Voor een goede uitlijning zullen wij ook enkele extra schroeven moeten plaatsen. Aan de stokschroef komt een hoekadapter waaraan de rails waarop wij de zonnepanelen plaatsen wordt bevestigd . Op deze manier kunnen wij de panelen op 3 manieren verstellen.

Reguliere golfplaten komen ook heel veel voor in Nederland. Veelal is dit een betoncement plaat of een soort composiet. Tot begin jaren ’90 werden golfplaten nog veel geproduceerd uit asbest. Vanaf 1993 zijn alle vormen van asbestdaken verboden, wij zullen geen zonnepanelen plaatsen op asbesthoudende daken.

Schuin dak met dakleer

Ook zijn er daken met een kleine hellingshoek die bedekt zijn met dakleer. Hier is het niet mogelijk om bovengenoemde methodes te gebruiken. Hiervoor heeft S:Flex de Flat Direct methode bedacht. Dit systeem kan worden gebruikt bij daken met een maximale hellingshoek van 30 graden. Meer lezen over dit systeem? Download dan hier de datasheet.

Vrijwel ieder dak is geschikt voor zonnepanelen

Staat de montagetechniek voor jouw type dak er niet tussen? Kijk dan op de merkenpagina van S:FLEX. Hier vind je nog een aantal montagetechnieken. Wil je weten of jouw dak geschikt is? Stuur ons dan vrijblijvend een bericht, dan maken we een afspraak om langs te komen.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.