Zonnepanelen aanschaffen Drenthe

Zonnepanelen in de provincie Drenthe

Woon je in Drenthe en wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan kun je energiebesparende maatregelen treffen. Hier zijn vandaag de dag verschillende mogelijkheden voor. De meeste mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. We zien dat steeds meer inwoners van de provincie Drenthe de laatste jaren zonnepanelen kopen. Heb je nog geen zonnepanelen, maar overweeg je dit wel? Dan ben je bij BespaarPartner aan het juiste adres. Wij adviseren jou over zonnepanelen en helpen je met de financiering ervan.

Waarom zonnepanelen op je dak?

Niet iedereen is overtuigd van het nut van zonnepanelen op een dak. Toch is dit nut er wel degelijk. Althans, wanneer jouw dak redelijk gunstig ligt met betrekking tot de zon. Bij veel woningen in Drenthe is dit het geval, omdat het merendeel een zadeldak heeft. Hierdoor schijnt de zon ongetwijfeld op één van de twee kanten van het dak. Het grote voordeel van zonnepanelen op jouw dak is dat de panelen zonne-energie omzetten in stroom. Je hoeft hierdoor minder stroom af te nemen bij de energieleverancier. Dit betekent automatisch ook dat jouw maandelijkse energierekening flink omlaag gaat. Zonnepanelen kopen is niet bepaald goedkoop, maar op de lange termijn is het de investering zeker waard!

Professioneel advies voor maximaal rendement

Er zijn genoeg inwoners van de provincie Drenthe die op eigen houtje zonnepanelen kopen. Dit kan natuurlijk, maar echt verstandig is het niet. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je de panelen op de verkeerde wijze plaatst. In dat geval is het rendement ongetwijfeld niet optimaal. Hierdoor duurt het langer voor je jouw panelen terugverdiend hebt. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Doe daarom een beroep op BespaarPartner voordat je jouw zonnepanelen plaatst. De medewerkers van ons bedrijf voorzien jou namelijk van professioneel advies. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring met zonnepanelen. Zodoende weten wij precies hoe en waar je de panelen het beste kunt plaatsen voor maximaal rendement.

Zonnepanelen provincie Drenthe

Regelingen en leningen zonnepanelen provincie Drenthe

Woon je in de provincie Drenthe en overweeg je zonnepanelen aan te schaffen? Dan moet je hier flink wat geld voor neertellen. Heb je momenteel het geld niet om zonnepanelen te kopen? Dan laat je de gedachte waarschijnlijk varen. Jammer, want als inwoner van Drenthe hoeft dit niet. De provincie heeft namelijk een aantal regelingen en leningen voor zonnepanelen in Drenthe.

Als inwoner van Drenthe kun je allereerst gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling wordt tot 1 januari 2025 ongewijzigd voortgezet. Hierdoor is het voor jou financieel aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen. Dankzij deze regeling kun je opgewekte energie die je niet gebruikt terugleveren aan het net. Dit wordt vervolgens afgetrokken van jouw energieverbruik, waardoor jouw energierekening daalt. Vanaf 1 januari 2025 wordt de salderingsregeling in de provincie Drenthe geleidelijk afgebouwd. 

Heb je niet genoeg geld voor zonnepanelen? Dan kun je een lening afsluiten voor zonnepanelen in Drenthe. Op deze manier wordt het financieel gezien toch mogelijk om energiebesparende maatregelen te treffen. Binnen de provincie Drenthe kun je een beroep doen op de Energiebespaarlening Drenthe. Deze lening is aantrekkelijk omdat er sprake is van een lage rente. Als inwoner van Drenthe kun je dankzij deze lening maximaal 25.000 euro lenen. Wanneer je jouw woning zeer energiezuinig wilt maken, is het mogelijk om 50.000 euro te lenen. De Energiebespaarlening Drenthe is zowel te gebruiken door particuliere woningeigenaren als door een Vereniging van Eigenaars.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.