Merken omvormers

Enphase micro-omvormers

Bij BespaarPartner hebben we een ruim aanbod aan marken en producten. Hierdoor kunnen wij aan alle wensen van onze klanten voldoen. BespaarPartner werkt alleen met merken en producten die zichzelf hebben bewezen in de markt, van laadpalen tot zonnepanelen, van omvormers tot montagemateriaal. Op deze pagina vertellen we je meer over het merk Enphase en hun micro-omvormers.

Enphase is een Amerikaans merk dat is opgericht in 2006. Het bedrijf heeft ’s werelds eerste micro-omvormer ontwikkeld, ontworpen en in 2008 op de markt gezet. Vanaf dat moment is Enphase de wereld overgegaan. In 2014 heeft Enphase de grens van 1 GigaWatt aan omvormers bereikt en wordt al de vijfde generatie micro-omvormers gepresenteerd. Waarbij je bij de meeste zonnesystemen één omvormer gebruikt, gebruikt Enphase een micro-omvormer achter ieder paneel. Op deze manier haalt Enphase het hoogst mogelijk vermogen uit ieder paneel. Daarnaast heb je hierdoor geen grote omvormer meer in huis aan de muur hangen.

Micro-omvormers worden achter ieder paneel geplaatst, waardoor deze onafhankelijk van de andere panelen het maximale vermogen uit het zonnepaneel kan halen. Systemen met een traditionele omvormer zullen altijd minder vermogen opwekken als er bijvoorbeeld schaduwvorming is op enkele panelen. De MPP-tracker in de traditionele omvormer gaat in die situatie opzoek naar de hoogste haalbare opbrengst. Met de micro-omvormers achter de panelen is het systeem niet meer afhankelijk van de zwakste schakel.

Het gehele systeem wordt bestuurd en uitgelezen door de Enphase Envoy. Traditionele systemen hebben een omvormer die data afgeeft. Enphase heeft hier de interactieve Envoy voor, die continu blijft communiceren met de micro-omvormers, het internet en uiteraard met jou.

Onze producten van Enphase

Enphase micro-omvormers IQ7 en IQ7+

De basis micro-omvormer.

Enphase micro-omvormer IQ7A

Simpel en efficiënt.

Enphase micro-omvormers IQ8M & IQ8+

De micro-omvormers met de hoogste betrouwbaarheidsgraad.

Enphase micro-omvormer IQ8AC

De micro-omvormers met de hoogste betrouwbaarheidsgraad.

Enphase Envoy S-series Metered

De communicatiegateway van de Enphase Envoy-S Metered Multiphase.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.