Zonnepanelen voor bedrijven

Zakelijk

Het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf is een verstandige en goede keus. Veel bedrijven maken nog steeds gebruik van energie die van een energieleverancier afkomstig is. Vaak brengt dit hoge kosten met zich mee. Ieder bedrijf wil haar kosten graag drukken. Zonne-energie is ook voor jouw bedrijf de meest effectieve manier om kosten te besparen. Naast kostenbesparing brengt het gebruik maken van zonne-energie nog meer voordelen met zich mee die het aantrekkelijk maken om hierin te investeren. Ook brengt zonne-energie fiscale voordelen met zich mee en zijn er voor bedrijven interessante subsidies.

Voordelen voor bedrijven

De investering in zonne-energie verdient zichzelf terug. Doordat de kosten van het aanleggen van zonnepanelen steeds verder naar beneden gaan door toenemende concurrentie bij de fabrikanten, verdien je de investering in zonne-energie vaak binnen 6 jaar terug. Doordat veel bedrijven een groot dakoppervlak hebben, kunnen er veel panelen geplaatst worden en kan er zo maximaal worden bespaard op de energiekosten. Zonnepanelen hebben daarnaast ook nog eens weinig onderhoud nodig. Wel is het verstandig om het systeem schoon te houden en af en toe te controleren voor een optimaal rendement. Dit brengt geen tot weinig kosten met zich mee. Wil je meer weten over het onderhouden van uw zonne-energie systeem? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Kosten voor bedrijven

De kosten van het aanschaffen van zonnepanelen zijn afhankelijk van wat je wensen zijn en van wat je verbruikt. Iedere situatie is anders, waardoor het plaatsen van zonne-energie systemen vooral bij bedrijven een maatwerkopdracht is. Dit is dan ook de reden dat wij graag een keer bij je langskomen om de situatie te bespreken en te bekijken. Mocht je toch vooraf een indicatie willen van wat het je gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een indicatieve offerte. Wil je dat wij even bij je langskomen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Elke situatie verschilt. Een zonne-energie systeem realiseren is dan ook maatwerk. Op basis van jouw wensen en verbruik kunnen wij je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden! Interesse in zonne-energie voor jouw bedrijf? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.

Regelgeving en subsidies voor bedrijven

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen. Nederland voert op verschillende niveaus discussies over het verbeteren van het klimaat. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld het Kyotoprotocol, verdrag van Parijs en de maatregelen die de rijksoverheid neemt. In het Kyotoprotocol wordt aandacht gegeven aan de uitstoot van broeikasgassen. Deze moet namelijk in 2020 met 5,2% zijn gedaald ten opzichte van het niveau in 1990. Nederland moet hierbij zorgen voor 6% minder uitstoot van broeikasgassen. Het klimaatverdrag van Parijs heeft ook te maken met een lagere CO2 uitstoot door het gebruik van fossiele brandstof drastisch te verminderen. Ten slotte is er het energieakkoord van de Nederlandse overheid. In dit energieakkoord wordt aangegeven dat 16% van de energiebronnen duurzaam moeten zijn in 2024. Door al deze doelstellingen op Europees, nationaal en internationaal niveau zijn er subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven, wat de aanschaf van zonne-energie interessanter maakt. Daarnaast hebben sommige gemeentes ook nog een speciale subsidie voor initiatiefnemers op het gebied van zonne-energie.

Vrijwel alle subsidies voor bedrijven hebben te maken met een extra fiscale aftrek. Het bedrijf moet dus winst maken of inkomen hebben. Voor bedrijven die verlies draaien is het aanvragen van subsidies minder tot niet interessant. De hoogte van je subsidie hangt dus af van de belastingdruk van het bedrijf en of het bedrijf de verliezen in de toekomst nog mag verrekenen. Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor verschillende subsidies namelijk: SDE++, KIA, EIA, VAMIL en MIA. De subsidieregeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ is momenteel gesloten in alle provincies. Of dit tijdelijk is of voor langere tijd is nog niet duidelijk. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden op het gebied van subsidies zullen wij je op de hoogte brengen. Volg voor up-to-date nieuws onze Facebook pagina.

Wij verzorgen het gehele proces

Jij hoeft zelf weinig te doen om een zonne-energie systeem aan te leggen en te onderhouden. BespaarPartner heeft zijn eigen vakmensen die de zonnepanelen voor je monteren en aansluiten op het net. Wij verzorgen het gehele proces van A tot Z. Dit is dan ook de reden dat wij snel te werk kunnen gaan. Je hoeft niets te ondernemen of te laten om toch een groot bedrag te besparen.

Bedrijven en verenigingen

In 2010 zijn wij begonnen met het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels leveren wij dagelijks meerdere PV-installaties op. Naast het plaatsen van PV-installaties bij particulieren, plaatsen wij ook PV-installaties bij bedrijven en verenigingen. Hierbij gaat het vaak over grotere systemen die zorgen voor een hogere opbrengst.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.