Onafhankelijke Installateur

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen in gemeente Meppel

Zonnepanelen MeppelHet klimaat speelt vandaag de dag een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan een beter klimaat. Ook als inwoner van de gemeente Meppel kun je hier een bijdrage aan leveren. Hoe? Door jouw huis te verduurzamen. Eén van de makkelijkste manieren om dit te doen is met behulp van zonnepanelen. Met behulp van deze panelen wek je immers zelf stroom op en dat betekent dat je minder hoeft af te nemen van een energieleverancier. Dit is overigens niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Je neemt immers minder stroom af, waardoor jouw energierekening logischerwijs ook daalt.

Hoeveel kun je besparen?

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen zonnepanelen kopen is dat zij hier geld mee besparen. Nadeel is alleen dat zonnepanelen in de gemeente Meppel niet bepaald goedkoop zijn. Daarom denken veel mensen vaak twee keer na voordat zij zonnepanelen kopen. Voordat je tot aankoop overgaat wil je vast weten hoeveel je kunt besparen. Dit is op voorhand echter lastig te zeggen. Het hangt er maar net van af hoeveel panelen je op jouw dak hebt liggen. Hoe meer zonnepanelen er liggen, des te meer je bespaart. Ook de plek van de panelen speelt natuurlijk mee. Zonnepanelen hebben namelijk niet overal hetzelfde rendement.

Persoonlijk plan voor jouw huis

Wil je zoveel mogelijk besparen met zonnepanelen in de gemeente Meppel? Dan is het verstandig de Bespaarpartner in te schakelen. Wij helpen jou namelijk met het opstellen van een persoonlijk plan voor jouw huis. Voordat we aan dit plan beginnen, komen wij altijd bij jou langs. We bekijken de situatie en horen jouw wensen aan. Vervolgens gaan wij aan de slag met het plan. Bespaarpartner kijkt onder meer naar hoeveel panelen er nodig zijn. Ook kijken wij naar de beste kant van het dak, zodat de zonnepanelen een zo hoog mogelijk rendement behalen. Kortom: met behulp van Bespaarpartner weet je zeker dat zonnepanelen kopen niet leidt tot teleurstellingen!

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente Meppel

Niet iedereen heeft het geld voor zonnepanelen in de gemeente Meppel. Om te zorgen voor een duurzamere samenleving, draagt de gemeente Meppel graag een steentje bij. Zo kun je bij de gemeente een duurzaamheidslening afsluiten om jouw woning duurzamer te maken. Je leent geld tegen aantrekkelijke rentetarieven om bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen. Voor de lening gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet jouw woning na de aanpassingen bijvoorbeeld minimaal energielabel C halen. Ook moet het om een bestaande woning in de gemeente Meppel gaan van minimaal 1 jaar oud, bestemd voor permanente bewoning.

Naast de duurzaamheidslening van de gemeente Meppel kun je ook een beroep doen op de Energiebespaarlening Drenthe. Dit is eveneens een aantrekkelijke mogelijkheid om bijvoorbeeld zonnepanelen in de gemeente Meppel te kopen. Je leent het geld tegen een tarief tussen de 0,5 en 1,3 procent rente. Het maximaal te lenen bedrag is 25.000 euro. Indien je meer wilt doen dan enkel zonnepanelen kopen, kun je via de Energiebespaarlening Drenthe mogelijk nog meer geld lenen.

Binnen de gemeente Meppel kun je ook nog een beroep doen op twee regelingen. Zo kun je de btw terugvragen en gebruikmaken van de salderingsregeling. Indien je zonnepanelen koopt, ziet de Belastingdienst jou als een klein energiebedrijf. Over de aanschaf- en installatiekosten van de zonnepanelen in de gemeente Meppel kun je dan de btw terugkrijgen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te meer geld krijg je terug. Je kunt de btw ook met terugwerkende kracht terugvragen. In dat geval moet je de aanvraag wel doen binnen zes maanden na het jaar van aankoop.

En dan hebben we nog de salderingsregeling. Heb je veel zonnepanelen in de gemeente Meppel? Dan levert dit je een flinke besparing op. Dankzij deze regeling mag je de stroom die je niet gebruikt namelijk terugleveren aan het net. Dit wordt vervolgens afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. Lever je veel terug aan het net? Dan is de kans groot dat er geen energiekosten meer overblijven. Deze twee regelingen maken zonnepanelen in de gemeente Meppel dus zeker aantrekkelijk!

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte