Van A tot Z in
eigen beheer

Wat kosten zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen

Een aantal jaren terug kregen huishoudens die zonnepanelen aanschaften subsidie voor hun installatie. Steeds meer huishoudens lieten zonnepanelen installeren waardoor de subsidies op zonnepanelen terug begon te lopen. Het verschilt per gemeente of u recht hebt op een subsidie of niet. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn wat betreft de subsidie? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl.

In een aantal gemeentes wordt er gebruik gemaakt van een duurzaamheidslening. Deze lening is door de gemeente beschikbaar gesteld om inwoners aan te moedigen de overstap te nemen naar duurzame energie. In de volgende gemeentes kan de duurzaamheidslening aangevraagd worden: AA en Hunze, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden, Noordenveld en Borger Odoorn.

Om de aanschaf van zonnepanelen nog gunstiger te maken voor particulieren heeft de overheid besloten dat de betaalde BTW over uw zonnepanelen terug te vorderen is. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker. Daarnaast krijgt u vaak een groter bedrag terug dan dat u anders zou hebben ontvangen aan subsidies.

Wanneperveen 12 trina mb 276
Oldeouwer 155 trina poly 270 3
Zwolle 15x REC Twinpeak poly 280WP 2

Hoe vraag ik mijn BTW terug?

BTW terugvragen is halverwege 2017 vereenvoudigd. Echter zitten er nog een aantal termen in die onbekend voor u kunnen zijn, daarom helpt BespaarPartner u kosteloos bij het terug vragen van uw BTW. 1 á 2 weken voordat de zonnepanelen bij u geïnstalleerd worden zult u een e-mail met nodige uitleg ontvangen. In deze e-mail staat een stappenplan en hebben wij het formulier “opgaaf zonnepaneelhouders” van de belastingdienst bijgevoegd. De punten waar u op moet letten tijdens het invullen van het formulier staan omschreven in het stappenplan. Met het stappenplan verwachten wij dat u eruit zult komen. Heeft u toch nog twijfels of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Heeft u een eigen bedrijf?

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Klik dan hier voor de subsidies die bij u van toepassing zouden kunnen zijn. 

Klaverkampen Havelte 16

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte