Subsidie zonnepanelen

Service, btw, leningen & subsidies

BespaarPartner heeft 30+ experts op het gebied van zonne-energie en het proces in dienst. Doordat wij alle kennis binnenshuis hebben, kunnen wij je snel van dienst zijn. Wij vinden een duidelijk en eerlijk advies erg belangrijk. Dit bieden wij dan ook geheel vrijblijvend en kosteloos aan. Naast dat wij de zonnepanelen vakkundig installeren, ondersteunen wij je ook bij het terugvragen van de btw en het aanvragen van subsidie. Op het moment dat je systeem is opgeleverd ontvangt je een service-map. In deze service-map staan antwoorden op veel gestelde vragen. Ook ontvang je 6 tot 12 maanden na oplevering een online service-check.

Vrijblijvend helder en eerlijk advies

Iedere situatie is verschillend, waardoor goed advies erg belangrijk is. Onze adviseurs beschikken over veel kennis. Zonne-energie moet toegankelijk zijn voor iedereen. Doordat wij vrijwel altijd op locatie langs komen, kunnen wij een scherpe offerte op maat maken. Je komt dan niet te staan voor onverwachte kosten en andere verrassingen. Wij geven dan ook een helder en eerlijk advies en ons advies is altijd geheel vrijblijvend. Wil je weten wat je aanschaft? Kijk op onze pagina met informatie over de merken met daarbij de producten die wij verkopen. In onze showroom kun je al onze producten bekijken.

Subsidies, leningen & btw

Een aantal jaren terug kregen huishoudens die zonnepanelen aanschaften subsidie voor hun installatie. Steeds meer huishoudens lieten zonnepanelen installeren, waardoor de subsidies op zonnepanelen terug begon te lopen. Het verschilt per gemeente of je recht hebt op een subsidie of niet. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn wat betreft de subsidie? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl.

De Nederlandse overheid wil duurzame energie toegankelijk maken voor ieder huishouden. Hiervoor is een duurzaamheidslening opgesteld. In een aantal gemeentes wordt er gebruik gemaakt van de duurzaamheidslening. Deze lening is door de gemeente beschikbaar gesteld om inwoners aan te moedigen de overstap te nemen naar duurzame energie. 

Bedrijven en vereniging kunnen vaak wel subsidie aanvragen voor PV-installaties. Voor ondernemers zijn er speciale regelgevingen en subsidies die niet van toepassing zijn voor particulieren. Voor een uitgebreide uitleg over deze regelgeving, klik dan hier.

Hulp bij aanvragen subsidie zonnepanelen

Het aanvragen van subsidie kan als lastig worden ervaren. Heb je hulp nodig met het aanvragen van een subsidie? stuur ons hier gerust een bericht.

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de belastingdienst. 

Ik ben particulier, wat betekent dit voor mij?

Vanaf 1 januari 2023 betaal je geen btw meer over de levering en installatie van je zonnepanelen op of bij je woning. En omdat je geen btw betaalt, hoef je die ook niet terug te vragen. Btw terugvragen via een btw-aangifte hoeft dus niet meer. 

Service map

Je ontvangt onze service-map op het moment van oplevering. In deze service-map vind je antwoord op de meest gestelde vragen en verschillende weetjes over jouw PV-installatie. Denk bijvoorbeeld aan het terugvragen van de btw, onderhoud, opbrengsten en jaarnota’s. Wij hopen met het uitdelen van deze service-map je van iets meer kennis te voorzien. Op die manier kun je een eventuele vraag vaak zelf beantwoorden. Heb je na het lezen van de service-map nog vragen? Stuur ons dan een bericht. Ook vind je achter in de map een klanttevredenheidsonderzoek die je geheel kosteloos naar ons kunt verzenden.

5 jaar all-in BespaarPartner garantie

Schaf je een systeem aan bij BespaarPartner? Dan ontvang je 5 jaar all-in BespaarPartner garantie. Wanneer er een probleem ontstaat met de panelen, omvormer, bekabeling of montagematerialen komen wij deze altijd kosteloos oplossen. Ook voor doe-het-zelf systemen is het mogelijk om de 5 jaar all-in garantie te ontvangen. Wil je meer informatie over de 5 jaar all-in BespaarPartner garantie? Stuur ons dan een bericht.

Service-check

Binnen 3 tot 6 maanden na het opleveren van je PV-installatie voeren wij een online service-check uit. Deze service-check laat ons zien of je systeem werkt naar behoren. Op basis van wetenschappelijke gegevens en de prestaties van gelijkwaardige systemen kunnen wij een totaal opbrengst per jaar berekenen. Op het moment dat wij de service-check hebben uitgevoerd ontvang je een brief waarin staat wat er verwacht wordt van je systeem en wat je systeem daadwerkelijk doet. Blijkt het dat je systeem niet werkt naar behoren? Dan gaan wij uiteraard op zoek naar een passende oplossing.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.