Professionele
showroom

Wat kosten zonnepanelen?

Soorten zonnepanelen

Er zijn veel soorten en merken zonnepanelen op de markt. In grote lijnen zijn er 3 soorten zonnepanelen die het meest geschikt zijn voor de Nederlandse markt: monokristallijn, polykristallijn en dunne film (CIS of CIGS).

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen

De monokristallijn zonnecellen bestaan uit één kristal. De kleur van de cel is veelal egaal zwart en de elektroden zijn geordend. Op een zuidelijke oriëntatie met de juist hellingshoek is met monocel zonnepanelen het meeste rendement uit de vierkante meter te halen. De uitstraling van deze  zonnepanelen is veelal door een afwerking met  zilveren of zwarte frames.

lees meer


Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen

De polykristallijn zonnecellen bestaan uit meerdere kristallen die veelal blauw van kleur. De elektroden zijn minder geordend waardoor deze panelen in sommige gevallen op iets oostelijk of westelijk oriëntatie gericht iets meer produceren dan monocel zonnepanelen. Het grote voordeel is dat deze zonnepanelen vaak een stukje goedkoper zijn dan de monocel of dunne film panelen.

lees meer


Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

De zonnepanelen die bestaan uit 1 cel , ook wel daglicht panelen genoemd, zijn dunne film panelen. De meest gebruikelijke in de markt zijn de CIS en CIGS panelen. CIS betekent: Cupper, Indium en Selenium. De G bij CIGS staat voor Gallium, deze panelen zijn veelal nog iets donkerder van kleur. 

lees meer

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte