Montage zonnepanelen

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen kunnen ook geplaatst worden op een plat dak. Hiervoor zijn verschillende frames ontwikkeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om de panelen op een plat dak te plaatsen. Wanneer er geen schaduwinvallen zijn, kan een plat dak zorgen voor een hoger rendement dan bij een schuin dak. Het voordeel is namelijk dat de panelen makkelijker naar het zuiden geplaatst kunnen worden en met het juiste materiaal in de perfecte hoek geplaatst kunnen worden. Wil je dat de zonnepanelen niet zichtbaar zijn? Dan kunnen wij ze zelfs volledig plat op je dak monteren.

Verschillende methodes

Bij een plat dak gebruiken wij in de meeste gevallen twee verschillende methodes, de driehoek installatie en het LEICHTmount Rail systeem van S:FLEX. Bij een driehoek installatie wordt er een frame op het dak geplaatst waar een rails op gemonteerd kan worden. Aan deze rails worden dan de zonnepanelen geplaatst. Bij het LEICHTmount Rail systeem worden de panelen geplaatst aan een lichte rail. De zonnepanelen kunnen bij dit systeem zowel op het zuiden als oost en west geplaatst worden. In beide gevallen worden de installaties niet aan het dak vastgeschroefd maar blijven ze door de ballast van de panelen en, waar nodig, tegels op hun plek. In sommige gevallen is de ‘Flat Direct’ van S:FLEX de juiste oplossing. Dit wordt gebruikt bij platte daken met een hellingshoek, waarbij het vastgeschroefde systeem niet mogelijk is. Denk aan daken met een kleine hellingshoek die bedekt zijn met dakleer.

Heb je een andere wens voor je platte dak?

Iedere situatie is anders en geen dak is hetzelfde. Misschien heb je een ander plan voor de zonnepanelen op je platte dak. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om de situatie te komen bekijken en je wensen door te nemen. Op basis hiervan maken wij een scherpe offerte op maat. Klik hier om direct een afspraak te maken.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.