Laadpalen aanschaffen

Alles over laadpalen

Heb je of wil je een elektrische auto? Wil je besparen en klaar zijn voor de toekomst? Laat dan een laadunit bij je plaatsen. Door jouw eigen opgewekte zonne-energie te gebruiken kun je jouw auto opladen en besparen op je energierekening. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het voordeel van een laadunit

Het laten installeren van een eigen laadpaal/laadunit brengt meerdere voordelen met zich mee.

Wat zijn laadpalen?

Met een laadpaal kun je je elektrische auto sneller en veiliger opladen dan met een regulier stopcontact. Je doet dit door de auto aan te sluiten op een laadpaal met een laadkabel. Het opladen kan in tijdsduur verschillen. Dit is afhankelijk van het type paal en auto.

Er zijn meerdere types laadpalen. Bijvoorbeeld normale laadpalen, snellaadpalen en wallboxen. Normale laadpalen staan op een paal en kunnen overal geplaatst worden. Wallboxen worden aan de muur bevestigd. Normale laadpalen hebben een maximaal laadvermogen tot 22 kWh. Dit laad langzamer, maar hierdoor ben je vaak goedkoper uit. Snellaadpalen hebben een vermogen vanaf 43 kWh. 

Ik wil graag een offerte voor laadpalen

Wat zijn de vereisten voor een laadpaal?

Een eigen terrein om je auto te parkeren is natuurlijk essentieel. Wil je een laadpaal voor particulier gebruik? Dan heb je geen vergunning nodig. Wil je de laadpaal daarentegen voor openbaar gebruik hebben? Dan heb je wel een vergunning nodig.

Je hoeft geen drie fase aansluiting te hebben om gebruik te maken van een laadpaal, maar het is wel aanbevolen. Met een drie fase aansluiting kun je immers sneller laden dan met een één fase aansluiting. Wel moeten je auto en de laadpaal dit ondersteunen. Wij kunnen je meterkast uiteraard ook verzwaren naar een drie fase meterkast. Er wordt dan, naast een verzwaring, een extra afgezekerde groep in de meterkast aangelegd.

Terugverdientijd laadpalen

Als je thuis een laadpaal hebt, behaal je behoorlijk wat rendement. Dit omdat je kosten bespaart door het niet te hoeven opladen bij publieke laadpalen voor publieke tarieven. Laadpalen gaan tot wel 10 jaar mee en hebben zichzelf in minder dan de helft van die tijd terugverdiend.

Onze merken laadpalen

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.