Zonnepanelen aanschaffen Kampen

Zonnepanelen in Kampen

Ben je druk bezig met het verkennen van de mogelijkheden om jouw woning in Kampen te verduurzamen? Dan mogen zonnepanelen natuurlijk niet ontbreken. Met behulp van zonnepanelen wek je zelf energie op. Je weet in dat geval zeker dat het groene stroom betreft. Dit is niet altijd het geval wanneer je stroom afneemt van een energiemaatschappij. Veel van deze bedrijven bieden tegenwoordig groene stroom aan, maar er zijn ook partijen die grijze stroom verkopen. Grijze stroom wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen, zoals steenkool. Wanneer je dit omzet in elektriciteit, komen er stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Met zonnepanelen in Kampen is dit dus niet langer het geval en draag je bij aan het klimaat. BespaarPartner helpt jou graag met het maken van de juiste keuzes op dit gebied.

Zonnepanelen in Kampen

Bespaar op jouw energiekosten

Het is natuurlijk een prettig idee om een steentje bij te dragen aan het milieu. Toch vormt dit voor veel mensen niet de belangrijkste reden om zonnepanelen te kopen. Nee, want zonnepanelen zijn namelijk ook gunstig voor jouw eigen portemonnee. Indien je jouw dak vol legt met deze panelen, wek je veel stroom op. De kans bestaat dat je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt. Dit betekent dat je niet langer energie af hoeft te nemen van een energiemaatschappij.

Je bespaart dus flink op jouw energierekening met zonnepanelen in Kampen. Op de korte termijn gaat dit niet over hoge bedragen, maar op de lange termijn is dit wel degelijk het geval. De besparing is namelijk niet voor één of een paar jaar, maar voor altijd. Doordat je bespaart op jouw energiekosten, verdien je zonnepanelen op de lange termijn dus weer terug. Hier gaat weliswaar een paar jaar overheen, maar zonnepanelen kopen is desondanks zeker de moeite waard.

Persoonlijk advies voor elke situatie

Wil je zonnepanelen in Kampen? Dan doe je er goed aan je hier eerst in te verdiepen voordat je tot aankoop overgaat. Zonnepanelen kopen is duur, waardoor het een weloverwogen keuze moet zijn. Helaas weten veel inwoners niet welke zonnepanelen in Kampen nou eigenlijk het beste zijn voor hun woning. Regelmatig maken mensen de fout lukraak zonnepanelen te kopen. In dat geval is de kans groot dat je niet de beste zonnepanelen in Kampen kiest. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je BespaarPartner inschakelen. Wij kunnen jou namelijk alles vertellen over de mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen.

Onze professionals vertellen jou graag welke verschillende panelen er tegenwoordig allemaal zijn. Daarnaast kunnen wij bij jou langskomen om de situatie te bekijken. Waarom dit handig is? Omdat je zo zeker weet dat je de zonnepanelen in Kampen straks op de juiste zijde van het dak bevestigt. Dit is belangrijk om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Besluit dus nooit zelfstandig om zonnepanelen te kopen, maar doe een beroep op BespaarPartner voor persoonlijk advies in elke situatie.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in Kampen

Zonnepanelen kopen brengt een aantal voordelen met zich mee, maar er kleeft ook één groot nadeel aan. Je moet immers flink wat geld neertellen voor zonnepanelen. Helaas zijn er in Kampen geen lokale subsidies meer waardoor zonnepanelen kopen financieel aantrekkelijker wordt. Gelukkig kun je nog wel een beroep doen op een tweetal landelijke regelingen en leningen voor zonnepanelen.

De eerste regeling is dat je met zonnepanelen in Kampen tot 2025 in aanmerking komt voor de salderingsregeling. wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je dit terugleveren aan het net. De stroom die je aan het net levert, wordt afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. Indien je veel zonnepanelen in Kampen hebt, betaal je mogelijk helemaal geen energiekosten meer!

Een tweede regeling die je kunt gebruiken voor zonnepanelen kopen is de Energiebespaarlening. Deze lening maakt het mogelijk om maximaal 25.000 euro te lenen. Indien je een ZEP+-woning of een Nul op de meter woning wilt realiseren, kun je zelfs tot 65.000 euro lenen. Van dit geleende bedrag mag je maximaal 75 procent gebruiken voor de aankoop en installatie van zonnepanelen. Wat je met de overige 25 procent moet doen? Gebruiken voor de verdere verduurzaming van jouw woning. Hierbij kun je denken aan dak- of spouwmuurisolatie, maar ook aan een warmtepomp of zonneboiler. Kies je voor de Energiebespaarlening om de aankoop van zonnepanelen in Kampen mogelijk te maken? Dan betaal je tussen de 1,5 en 2 procent rente. Het rentepercentage ligt nog relatief laag, waardoor het momenteel aantrekkelijk is om zonnepanelen in Kampen te kopen.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.