Bewezen producten van A-merken

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen in gemeente Noordenveld

Zonnepanelen gemeente NoordenveldIn de gemeente Noordenveld zijn er de laatste jaren steeds meer zonnepanelen verschenen op daken. Niet alleen bedrijven zien het voordeel en nut van deze panelen in. Nee, ook op daken van woonhuizen zien we steeds meer zonnepanelen verschijnen. Wij van Bespaarpartner juichen deze ontwikkeling van harte toe. Hoe meer zonnepanelen er zijn in de gemeente Noordenveld, des te meer energie er zelf opgewekt wordt. Dit betekent dus dat er voornamelijk groene stroom gebruikt wordt. Er hoeft zodoende minder ‘grijze’ stroom afgenomen te worden bij energieleveranciers. Dit betekent automatisch dat de CO2-uitstoot omlaag gaat en dat is een belangrijke stap voor wat betreft klimaatverandering.

Advies voor jouw dak

Zonnepanelen kopen is niet niks. Je moet er namelijk flink wat geld voor neertellen wanneer je zonnepanelen in de gemeente Noordenveld wilt. Bovendien zijn de panelen lang niet altijd even rendabel. Wanneer je zonnepanelen koopt wil je natuurlijk wel een zo laag mogelijke terugverdientijd. Schakel daarom altijd de hulp van Bespaarpartner in voordat je een beslissing neemt. Wij sturen namelijk graag een medewerker langs om de situatie te komen bekijken. Op basis van deze inspectie en de ligging van jouw dak brengt hij vervolgens advies uit. Zodoende weet je precies wat de beste keuze is voor wat betreft zonnepanelen in de gemeente Noordenveld.

Jouw vaste lasten omlaag met zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen lever je een bijdrage aan het klimaat. De panelen zijn echter ook goed voor jouw eigen portemonnee. Dit komt voornamelijk doordat zonnepanelen in de gemeente Noordenveld ervoor zorgen dat jouw vaste lasten omlaag gaan. Zonne-energie wordt immers omgezet in stroom, dat vervolgens gebruikt wordt voor de elektra in jouw woning. Logisch gevolg hiervan is dat je zelf minder stroom af hoeft te nemen van een energieleverancier. Dit betekent dus ook dat je maandelijks minder geld kwijt bent aan stroom. Jouw vaste lasten dalen hierdoor. Dit maakt zonnepanelen kopen natuurlijk extra aantrekkelijk.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente Noordenveld

Heb je momenteel het geld niet voor zonnepanelen in de gemeente Noordenveld? Dan besluit je mogelijk om er voorlopig niet in te investeren. Zonnepanelen zijn inderdaad duur, maar met regelingen en leningen is het toch mogelijk om zonnepanelen te kopen. Ook binnen de gemeente Noordenveld kun je een beroep doen op hulpmiddelen om zonnepanelen aan te schaffen.

Zo biedt de gemeente Noordenveld onder meer de mogelijkheid aan om de btw op de aanschaf- en installatiekosten terug te vragen. Hoe dit kan? Doordat de Belastingdienst je als mini-energiebedrijf ziet wanneer je zonnepanelen op jouw dak hebt. Liggen er reeds zonnepanelen op jouw dak en was je niet op de hoogte van deze regeling? Geen probleem, want je kunt de btw namelijk ook nog met terugwerkende kracht terugvragen. Je moet dit echter wel binnen zes maanden na het jaar van aankoop doen.

Een tweede regeling waar je als inwoner van de gemeente Noordenveld gebruik van kunt maken is de salderingsregeling. Deze regeling is door de overheid verlengd tot 2023. Met de salderingsregeling kun je stroom terugleveren aan het energienet. Het gaat in dat geval om de stroom die je te veel opwekt en dus zelf niet verbruikt. De stroom die je teruglevert wordt verrekend met jouw energieverbruik. Hoe meer je teruglevert, des te minder de energiekosten die je moet betalen. Na 2023 geldt de salderingsregeling overigens nog steeds, maar deze wordt tot 2031 stapje voor stapje afgebouwd. Wil je optimaal profiteren van de regeling? Dan doe je er goed aan nu zonnepanelen in de gemeente Noordenveld te kopen.

Tot slot kun je ook geld lenen om zonnepanelen te kopen. Je kunt namelijk een beroep doen op de Energiebespaarlening Drenthe. Met behulp van deze lening wordt het mogelijk om energiebesparende investeringen te doen in jouw woning. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zonnepanelen te kopen. Middels de Energiebespaarlening Drenthe kun je maximaal 25.000 euro lenen. Dit doe je tegen een rente van tussen de 0,5 en 1,3 procent. Zodoende wordt het ook voor mensen die momenteel zelf geen geld hebben mogelijk om zonnepanelen in de gemeente Noordenveld te kopen.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte