Zonnepanelen aanschaffen Weststellingwerf

Zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf

Wil je als inwoner van de gemeente Weststellingwerf zonnepanelen kopen? Dan ga je niet over één nacht ijs. Nee, want zonnepanelen zijn een flinke investering. Daarom doe je er goed aan jezelf eerst goed te oriënteren voordat je een keuze maakt. Er zijn namelijk nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst kennen we vandaag de dag verschillende soorten zonnepanelen. Zonnepanelen kopen is niet verstandig wanneer je niet weet welke soort het beste is in jouw situatie. Ook de positie van de panelen op jouw dak speelt mee. Je wilt immers een zo hoog mogelijk rendement behalen. Heb je geen idee wat in jouw situatie de beste keuze is? Geen probleem, want BespaarPartner ondersteunt je graag bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Zonnepanelen Midden-Drenthe

Besparen op jouw stroomkosten met zonnepanelen

Veel inwoners van de gemeente Weststellingwerf hikken aan tegen de hoge prijs van zonnepanelen. Menigeen besluit hierdoor om geen zonnepanelen te kopen. Laat je echter niet te veel leiden door de prijs. Voor de aanschaf moet je inderdaad flink wat geld neertellen, maar je verdient dit bedrag op de lange termijn weer terug. Met behulp van de panelen wek je immers stroom op die je zelf kunt gebruiken. Dit betekent dus dat je minder af hoeft te nemen van de energieleverancier waarbij je bent aangesloten. Per maand bespaar je dus flink op de energiekosten, waardoor je zonnepanelen binnen een paar jaar terugverdient.

Professioneel plan van aanpak voor jouw dak

Eerder in dit artikel haalden we al aan dat er verschillende zaken zijn waar je rekening mee moet houden bij zonnepanelen kopen. Heb je geen verstand van zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf? Dan weet je ongetwijfeld ook niet wat de beste keuze is. Hak in dat geval zelf de knoop niet door, maar doe een beroep op BespaarPartner. Waarom?

Omdat wij jou helpen bij het maken van en professioneel plan van aanpak voor jouw dak. Allereerst inspecteren wij jouw dak en de ligging ervan. Zodoende weten we welke zonnepanelen het meest geschikt zijn en waar we deze moeten plaatsen. Dankzij onze hulp profiteer je straks dus optimaal van zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente Weststellingwerf

Zonnepanelen zijn duur en dat maakt dat niet iedereen zonnepanelen kan kopen. De gemeente Weststellingwerf wil hier graag verandering in brengen. Daarom kun je als inwoner van deze gemeente gebruikmaken van een tweetal regelingen en een lening. Hieronder lichten we ze voor jou uit.

Heb je niet genoeg geld om zonnepanelen te kopen? Dan kun je een lening afsluiten. Het gaat in dit geval om de Energiebespaarlening Weststellingwerf. Met behulp van de Energiebespaarlening wordt het ineens toch mogelijk om zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf te kopen. Aangezien je geld leent, betaal je ook rente. De rente over de Energiebespaarlening ligt echter betrekkelijk laag. Je betaalt namelijk tussen de 0,5 en 1,3 procent rente. Het maximaal te lenen bedrag is €25.000. Indien je verdere maatregelen wilt nemen om jouw woning te verduurzamen is het mogelijk om nog meer geld te lenen via deze lening.

Niet iedere inwoner van de gemeente Weststellingwerf is een fan van geld lenen. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je de zonnepanelen het liefst uit eigen portemonnee betalen. Heb je uitgerekend wat het gaat kosten en wordt het wat krap? Dan moet je weten dat je met zonnepanelen gebruik kunt maken van twee regelingen. Allereerst kun je de btw over de aankoop- en installatiekosten terugvragen. Koop je veel zonnepanelen? Dan loopt de besparing behoorlijk op. Daarbij komt dat je met zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf tot 2025 ook nog in aanmerking komt voor de salderingsregeling. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je dit terugleveren aan het net. De stroom die je aan het net levert, wordt afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. Indien je veel zonnepanelen in de gemeente Weststellingwerf hebt, betaal je mogelijk helemaal geen energiekosten meer!

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.