Zonnepanelen aanschaffen Hoogeveen

Zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen

Woon je in de gemeente Hoogeveen? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat er steeds meer inwoners van deze gemeente kiezen voor zonnepanelen op het dak van hun woning. Eén van de redenen om voor zonnepanelen te kiezen, is dat het gunstig is voor je eigen portemonnee. Het is een flinke investering, maar op termijn verdien je het geïnvesteerde geld makkelijk weer terug. Je neemt immers minder stroom af, waardoor je bespaart op jouw energierekening. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen. BespaarPartner helpt jou hier graag een handje bij.

Zonnepanelen in gemeente Hoogeveen

Een duurzaam huis

De meeste inwoners van de gemeente Hoogeveen schaffen zonnepanelen aan vanuit het financiële oogpunt. Er kleeft echter nog een groot voordeel aan zonnepanelen. Met behulp van de panelen wordt jouw huis namelijk een stuk duurzamer. Je weet immers zeker dat je groene energie opwekt. De meeste energieleveranciers leveren vandaag de dag ook groene stroom. Er zijn er ook nog een aantal die (gedeeltelijk) ‘grijze’ stroom leveren. Bij de productie van deze energie komt CO2 vrij en dit draagt bij aan de opwarming van de aarde. Heb je zonnepanelen op jouw dak? Dan ligt de CO2-uitstoot lager, waardoor je bijdraagt aan het verbeteren van het klimaat.

Professioneel advies voor elke situatie

Wil je zonnepanelen kopen? Dan moet je weten dat hier behoorlijk wat bij komt kijken. Allereerst kun je uit verschillende soorten panelen kiezen. Daarbij komt dat je ze ook op verschillende kanten van jouw dak kunt plaatsen. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Wil je voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt? Doe dan een beroep op BespaarPartner. Wij voorzien jou namelijk graag van advies wat betreft de zonnepalen.

Hoe wij dit doen? Door bij jou langs te komen. We inspecteren het dak en spreken de verschillende mogelijkheden met je door. Hierdoor weet je wat er mogelijk is. Bovendien vertelt BespaarPartner wat volgens ons de beste keuze is. Zodoende weet je zeker dat je de juiste keuze maakt wat betreft zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente Hoogeveen

Wil je investeren in zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen? Dan moet je hier het geld natuurlijk wel voor hebben. Wordt het wat krap om zonnepanelen te kopen? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de regelingen en leningen in de gemeente Hoogeveen. Hieronder lichten we de regelingen en leningen die binnen de gemeente Hoogeveen gelden voor je uit.

We starten met de regelingen voor zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen. Dit zijn er in totaal twee. Allereerst bespaar je op de aankoop van zonnepanelen doordat de btw is afgeschaft. Naast de afschaffing van de btw kom je met zonnepanelen ook in aanmerking voor de salderingsregeling. Hiermee lever je niet-gebruikte stroom terug aan het net. Deze stroom wordt vervolgens van jouw eigen energieverbruik afgetrokken. Jouw energierekening gaat hierdoor dus flink omlaag.

Als inwoner van Hoogeveen kun je ook een lening gebruiken om zonnepanelen te kopen. Allereerst kun je de Energiebespaarlening Drenthe gebruiken. Hiermee leen je maximaal 25.000 euro tegen lage rente om zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen te kunnen plaatsen. Hoe duurzamer je jouw woning maakt, des te meer geld je kunt lenen. De gemeente Hoogeveen heeft echter ook een eigen duurzaamheidslening. Als particulier kun je een bedrag lenen van minimaal 2500 euro tot maximaal 20.000 euro. Voor geleende bedragen onder de 7500 euro geldt een looptijd van 10 jaar, leningen boven de 7500 euro hebben een looptijd van 15 jaar. De rente bedraagt in beide gevallen 1,6 procent. Niet alleen particulieren kunnen gebruikmaken van de duurzaamheidslening voor zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen, maar ook een Vereniging van Eigenaars.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.