Zonnepanelen aanschaffen Heerenveen

Zonnepanelen in Heerenveen

Steeds meer inwoners van Heerenveen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Zo zijn huizen bijvoorbeeld steeds beter geïsoleerd. Ook wordt er vaker een warmtepomp gebruikt om water te verwarmen in plaats van de cv-ketel. We zien ook vaker en vaker dat mensen kiezen voor zonnepanelen in Heerenveen. Met behulp van zonnepanelen wek je namelijk (een deel van) jouw eigen energie op. Nadeel is alleen dat zonnepanelen betrekkelijk duur zijn, zeker wanneer je jouw dak er helemaal vol mee wilt leggen. Twijfel je nog over zonnepanelen kopen in Heerenveen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van de BespaarPartner helpen jou hier namelijk bij het maken van een weloverwogen keuze.

Zonnepanelen in Heerenveen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op je dak?

Kies je voor zonnepanelen op het dak van jouw woning in Heerenveen? Dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Allereerst draag je een steentje bij aan het klimaat door zonnepanelen te kopen. Je wekt immers zelf stroom op. Hierdoor hoef je aanzienlijk minder af te nemen van een energiemaatschappij. Zij hoeven hierdoor minder energie op te wekken en dat zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien ben je er met zonnepanelen in Heerenveen zeker van dat je groene stroom gebruikt. Steeds meer energiemaatschappijen werken met groene stroom, maar er zijn er ook nog genoeg die enkel grijze stroom aanbieden.

Wat misschien wel het grootste voordeel van zonnepanelen is, is dat ze goed zijn voor jouw portemonnee. Dit lijkt op het eerste oog niet zo, want je moet flink investeren om zonnepanelen te kopen. Toch verdien je het geïnvesteerde bedrag op de lange termijn weer terug. Dit komt doordat je zelf stroom opwekt. Je hoeft minder energie af te nemen en dat zie je terug op jouw energierekening. Deze valt namelijk een stuk lager uit met zonnepanelen in Heerenveen. Je bespaart dus op jouw energiekosten, waardoor zonnepanelen zeker de moeite waard zijn.

Professioneel advies voor zonnepanelen

Het is een misvatting dat zonnepanelen allemaal hetzelfde zijn. Toch denken veel inwoners van Heerenveen wel dat dit het geval is. Zij nemen daarom niet de tijd om zich te verdiepen in zonnepanelen. Indien je dit niet doet, is de kans groot dat je verkeerde keuzes maakt. Waarom? Omdat je zelf geen idee hebt wat voor soort zonnepanelen het beste bij jouw woning passen. Ook weet je niet aan welke zijde van het dak het rendement het hoogst is. Zonnepanelen kopen op eigen houtje is daarom geen aanrader.

Ben je bang om de verkeerde keuzes te maken? Doe dan eens een beroep op BespaarPartner. Wij voorzien jou graag van professioneel advies op maat. Onze professionals vertellen jou welke zonnepanelen er allemaal zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende panelen zijn. Ook kunnen wij bij jou langskomen om de situatie te bekijken. Zodoende zijn wij in staat om professioneel advies te geven, waardoor zonnepanelen kopen een stuk makkelijker wordt. Bovendien ben je op deze manier verzekerd van het hoogste rendement met zonnepanelen.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in Heerenveen

Menig inwoner van Heerenveen schrikt zich een hoedje wanneer het gaat om de prijs van zonnepanelen. Dit kunnen wij ons goed voorstellen, want zonnepanelen zijn nou eenmaal duur. Helaas zijn er in Heerenveen geen lokale subsidies om zonnepanelen kopen aantrekkelijker te maken. Je kunt echter wel een beroep doen op bepaalde regelingen en leningen.

Wil je zonnepanelen in Heerenveen kopen, maar heb je niet genoeg geld op de bank staan? Dan betekent dit niet direct dat je zonnepanelen uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt namelijk gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Dankzij deze lening kun je maximaal 25.000 euro lenen (65.000 euro voor ZEP+- en Nul op de meter-woningen) om de aankoop van zonnepanelen te financieren. Deze lening heeft wel een keerzijde, want je mag het bedrag niet volledig gebruiken voor de zonnepanelen. Je moet namelijk ook één of meerdere andere maatregelen treffen om jouw woning te verduurzamen, zoals het aanbrengen van (extra) isolatie.

Wanneer je alleen zonnepanelen op jouw dak wilt hebben, is de Energiebespaarlening misschien niet helemaal wat je zoekt. Gelukkig is er nog een andere regeling waar je een beroep op kunt doen bij zonnepanelen kopen. In Heerenveen kom je in aanmerking voor de salderingsregeling tot 2025. Wek je meer stroom op dan dat je verbruikt? Dan kun je dit terugleveren aan het net. De stroom die je aan het net levert, wordt afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. Indien je veen zonnepanelen in Heerenveen hebt, betaal je mogelijk helemaal geen energiekosten meer!

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.