Honderden referenties
in de regio

Wat kosten zonnepanelen?

Kosten zonnepanelen

Wat zijn nu de kosten van zonnepanelen? De gemiddelde terugverdientijd hangt af van wat uw verbruik is en wat uw opbrengsten zijn. De zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig waardoor dit weinig tot geen extra kosten met zich mee brengt. Gemiddeld zijn zonnepanelen tussen de 5 en 8 jaar terugverdiend.

DSCN0267
Omvormer solax met service map2
Afbeelding2

BTW terugvragen en subsidie

In Nederland is er een regeling waarmee particulieren de BTW op zonnepanelen kunnen terug vragen. Hier heeft de Belastingdienst een speciaal formulier voor gemaakt. Wij helpen u graag kosteloos bij het invullen van dit formulier en het aangiftebiljet. Mocht u al zonnepanelen van ons hebben en heeft u hier vragen over, dan kunt u een kijkje nemen in de Servicemap die wij na installatie bij u achtergelaten hebben of neem contact op met een van onze medewerkers. 

Particulieren krijgen veelal geen subsidie. Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn binnen uw gemeente? Kijk dan bij de subsidiewijzer: energiesubsidiewijzer. Bedrijven kunnen daarentegen nog wel subsidie aanvragen. Hierover kunt u meer lezen bij: voor bedrijven.

Kosten onderhoud

Zonnepanelen zijn over het algemeen onderhoudsvrij. Doordat het in Nederland regelmatig regent, wordt het meeste vuil van uw panelen afgespoeld. In de loop van de jaren kan het zijn dat vuil zich ophoopt aan de onderste rand. Wanneer dit vuil meer wordt kan dit leiden tot rendementsverlies. Ook kan het zijn dat u in een bosrijke omgeving of ergens woont waar veel vogels zijn. Dit kan een oorzaak zijn van meer vuil op uw panelen. Vieze panelen leveren altijd minder op dan schone panelen, daarom adviseren wij om de panelen in het begin van de lente goed af te spoelen of met een zachte borstel of doek af te nemen. Hogedrukreinigers worden ten strengste afgeraden. De kracht van deze apparaten, kan er voor zorgen dat u uw zonnepanelen blijvend beschadigt. Let wel op dat u voorzichtig bent; werken op hoge hoogtes kan gevaarlijk zijn.

Besparen door collectieve aankoop

Samen met uw buren/buurt besparen op uw energie kosten? Samen zonne-energie is voordeliger! U ontvangt van ons een scherpe aanbieding met korting, wanneer u samen met uw buren overgaat op zonne-energie. Wilt u met uw hele wijk of buurt zonnepanelen aanschaffen? Dan zijn er organisaties die u hiermee kunnen helpen! Ga naar www.buurkracht.nl om te kijken naar de mogelijkheden. Bent u met uw buurt al aangemeld bij Buurkracht en bent u opzoek naar een leverancier? Stuur dan een mailtje naar info@bespaarpartner.nl of bel naar 0521-764012. Wellicht kunnen wij ook wat voor u betekenen. Inmiddels zijn wij leverancier geweest van meerdere collectieve inkopen, waaronder die van: NEN Nijeveen, Buurkracht Berggierslanden Meppel, Buurkracht Boijl en Buurkracht Willemsoord.

Provincies werken ook graag mee aan een duurzamer Nederland, hieronder vindt u een aantal websites die u en uw buurt kunnen helpen.

Buren aanschaffen zonnepanelen samen korting bespaarpartner
bespaarpartner zonnepanelen buren Ureterp 7+9x LG MB 322
Ossenzijl 18 trina solar poly 275 bespaarpartner zonnepanelen2

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte