Zonnepanelen aanschaffen

Montage zonnepanelen

Bij BespaarPartner worden zonnepanelen geplaatst door onze eigen vakmensen. Doordat onze monteurs en elektriciens dagelijks aan het werk zijn met zonnepanelen, hebben zij veel ervaring gekregen en weten zij precies hoe ze met iedere situatie om moeten gaan.

Naast dat we werken met de beste mensen, werken wij ook met het beste materiaal. Wij werken uitsluitend met montagemateriaal van het merk S:FLEX. Het montagemateriaal van S:FLEX wordt geproduceerd in Duitsland en voldoet aan alle eisen van de Duitse markt, oftewel de ‘Deutsche Gründlichkeit’. Je kunt dus uitgaan van een uitstekende kwaliteit! Er zijn een aantal technieken die gebruikt worden in de montagewereld van zonnepanelen. Deze technieken verschillen per type dak. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe Bespaarpartner monteert op verschillende daktypes.

Al onze systemen kun je vinden in onze showroom aan de Roomweg 5 te Tuk. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je altijd bij ons binnen lopen. Wil je liever een op maat gemaakt advies van BespaarPartner ontvangen? Stuur ons dan een bericht.

In de meterkast

Wij leveren je zonne-energiesysteem compleet op. Dit houdt in dat ook de meterkast door onze eigen elektricien wordt aangepast zodat alles optimaal functioneert. Er wordt een nieuwe aardlekschakelaar geplaatst in combinatie met een extra groep die wordt afgestemd op je hoofdaansluiting en het ampèrage dat nodig is voor de zonnepanelen. Heb je een verouderde meterkast? Dan zouden wij de gehele meterkast kunnen vervangen.

Ook graag zonnepanelen?

Omvormers

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Echter hebben de huishoudelijke apparaten in Nederland wisselstroom nodig om te kunnen werken. Hiervoor dient de omvormer. Dit is een apparaat dat tussen de zonnepanelen en de meterkast wordt geplaatst. Een omvormer wordt ook wel eens een spanningsomvormer of frequentieomvormer genoemd.

Het vermogen van een dergelijke omvormer loopt, bij consumententoepassing, van 250 tot ongeveer 40.000 WP. Een omvormer zorgt er dus voor dat de gelijkstroom die opgewekt wordt door je zonnepanelen wordt omgezet in een wisselstroom. Deze wisselstroom kan direct gebruikt worden, meegesaldeerd worden of het wordt verkocht aan je energieleverancier.

Hoe werkt een omvormer?

Een zonnepaneel levert standaard gelijkstroom in een lage spanning. De meeste apparaten in ons huis werken op wisselstroom. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet in voor ons bruikbare wisselstroom. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten aan het elektriciteitsnet (meterkast) en hiermee kan de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd worden naar het energiebedrijf.

De zonne-energie die op deze manier wordt opgevangen is een vorm van duurzame, oftewel groene energie. Investeren in zonnepanelen is zinvol. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Zonnepanelen worden betaalbaarder, terwijl elektriciteit van een leverancier alleen maar duurder wordt.

Onze merken omvormers

Montage mogelijkheden

Zonnepanelen schuin dak

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een schuin dak. Dit is dan ook de meest voorkomende opdracht die wij krijgen. Wat belangrijk is om te weten voordat er zonnepanelen worden geplaatst is of er dakpannen liggen, het dak van staal is of dat er golfplaten op het dak liggen.

Zonnepanelen plat dak

Wanneer er geen schaduwinvallen zijn kan een plat dak zorgen voor een hoger rendement dan een schuin dak. Het voordeel is namelijk dat de panelen altijd naar het zuiden geplaatst kunnen worden en met het juiste materiaal in de perfecte hoek geplaatst kunnen worden.

Zonnepanelen veldopstelling

Bij een veldopstelling kies je ervoor om je zonnepanelen niet op je dak te monteren, maar op de grond te plaatsen. Je kunt er voor kiezen om hetzelfde systeem van een plat dak op en in de grond te plaatsen.

Maatwerk oplossingen

Wij leveren ook maatwerk montageoplossingen. Neem dus altijd je wensen en ideeën met ons door. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld zonnepanelen gebruiken als dak bij je overkapping of carport. Liever de panelen rechtop tegen je voorgevel? Dan is dat uiteraard ook mogelijk!

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.