Productinformatie werking thuisbatterij downloaden?

Vul hier je e-mailadres in om direct naar de productsheet te gaan.

Bespaar nu op uw energierekening met een thuisbatterij van BespaarPartner

Wilt u optimaal gebruik maken van uw zelf opgewekte zonne-energie? Een thuisbatterij van BespaarPartner is dé oplossing. In plaats van uw overtollige zonne-energie terug te leveren aan het stroomnet, slaat u deze op in uw thuisbatterij. Zo kunt u in de avond, wanneer uw zonnepanelen geen energie meer opwekken, toch profiteren van uw eigen zonne-energie! Daarnaast bent u minder afhankelijk van het stroomnet en de prijsschommelingen van uw energieleverancier.

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat de overtollige energie op die uw zonnepanelen produceren maar die u niet direct verbruikt. Overdag laadt de batterij op, zodat u deze energie ’s avonds kunt gebruiken, wanneer uw verbruik doorgaans hoger is. Met een thuisbatterij kunt u uw eigen verbruik van zonne-energie meer dan verdubbelen.

Hoe werkt het laden en ontladen van een thuisbatterij?

Uw geproduceerde zonne-energie wordt eerst gebruikt door uw huishoudelijke apparaten. De overtollige energie wordt vervolgens opgeslagen in uw thuisbatterij. Pas wanneer de batterij volledig is opgeladen, levert u energie terug aan het stroomnet.

In de avond, als uw zonnepanelen te weinig energie produceren om aan uw verbruik te voldoen, begint u met het ontladen van uw thuisbatterij. Zo bent u verzekerd van goedkope, groene stroom en vermindert u uw afhankelijkheid van het stroomnet. Pas als de thuisbatterij volledig ontladen is, schakelt u weer over op het stroomnet.

Voordelen van een thuisbatterij

   1. Vergroot uw verbruik van zelf opgewekte energie Uw overtollige zonne-energie slaat u op in uw thuisbatterij in plaats van deze terug te leveren aan het stroomnet. Met de veranderingen in de salderingsregeling en terugleverkosten stimuleert de overheid het directe gebruik of opslag van zelf-geproduceerde energie. Met een thuisbatterij kunt u uw eigen verbruik van zonne-energie meer dan verdubbelen.

   2. Word minder afhankelijk van uw energieleverancier Dankzij de thuisbatterij hoeft u minder stroom in te kopen, waardoor u minder last heeft van prijsstijgingen. Door de recente ontwikkelingen rondom netcongestie is er een grotere kans op stroomstoringen. In combinatie met de IQ8 micro-omvormer van Enphase kunt u zelfs off-grid stroom gebruiken. Dit betekent dat u tijdens een stroomstoring nog steeds apparaten in huis kunt gebruiken met de opgeslagen zonne-energie. Zo bent u nog minder afhankelijk van het stroomnet.

   3. Geld verdienen met een thuisbatterij Uw thuisbatterij is extra rendabel met een dynamisch energiecontract. Met slimme software laadt u uw thuisbatterij op wanneer de energieprijzen negatief zijn (u krijgt geld toe), om deze energie vervolgens terug te leveren aan het stroomnet wanneer de prijzen positief zijn. U kunt deze voordelig ingekochte energie ook zelf verbruiken, zonder daar iets voor te hoeven doen!

  Advies op maat

  Wilt u meer weten over onze thuisbatterijen? U bent van harte welkom in onze showroom, of stuur gerust een mail naar info@bespaarpartner.nl.

  Vakantiesluiting

  BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.