Honderden referenties
in de regio

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen op het oosten

Zonnepanelen op het oosten plaatsen? Zonnepanelen kunnen in verschillende windrichtingen geplaatst worden. U kunt doorgaans niet zelf bepalen in welke richting de panelen geplaatst worden. Dit is namelijk afhankelijk van de positie van uw woning. Ook het soort dak op uw woning speelt een rol. Heeft u een zadeldak? Dan kunt u slechts twee kanten kiezen om de panelen op te plaatsen. In het geval van een schilddak of een tentdak kunt u uit vier zijdes kiezen. Het hoogste rendement wordt behaald door panelen die op een dak richting het zuiden liggen. Is het bij u uitsluitend mogelijk om zonnepanelen richting het oosten te plaatsen? Dan heeft het nog steeds zin om de panelen aan te schaffen.

Niet iedereen wil zonnepanelen op een hellend dak plaatsen. Dit kan komen doordat het rendement niet hoog genoeg is, bijvoorbeeld omdat uw dak op het oosten ligt. Het kan echter ook zijn dat u de panelen niet mooi vindt of dat uw dak niet stevig genoeg is. Gelukkig is het ook mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak. Bevindt het platte dak zich aan de oostzijde van uw woning? Dan betekent dit niet dat het rendement hier (te) laag is. U kunt het rendement namelijk betrekkelijk eenvoudig verhogen.

Oost-west opstelling zonnepanelenZonnepanelen op het oosten

Indien de ene kant van uw dak richting het oosten wijst, is het aannemelijk dat de andere kant op het westen ligt. Met de oost-west opstelling doelen we hier echter niet op een hellend dak, maar op een plat dak. Het ene deel van de panelen wordt richting het oosten geplaatst en het andere deel richting het westen. Dit verhoogt niet alleen het rendement, maar u kunt ook nog extra panelen kwijt op uw dak.

Opbrengst op oost/west

De opbrengst van zonnepanelen op oost of west is onder meer afhankelijk van de hoek waaronder ze op uw dak geplaatst worden. In beide richtingen bereikt u het beste rendement met een hoek van 10 of 20 graden, namelijk 90 procent. Hoe groter de helling, des te lager het rendement van de zonepanelen. Bij 85 graden is de opbrengst bij panelen op oost of west het minste. Het rendement ligt dan niet hoger dan 65 procent.

Optimizers voor zonnepanelen op het oosten

Ligt een deel van de panelen op uw dak richting het oosten in de schaduw? Dan bieden optimizers mogelijk een uitkomst. Optimizers lezen de zonnepanelen namelijk afzonderlijk uit. Hierdoor staan de panelen niet met elkaar in verbinding. Dit komt ten goede aan het rendement. De panelen in de volle zon kunnen in dat geval optimaal functioneren.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte