Gratis online
service-check

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen op het zuiden

Heeft u een woning waarvan een deel van het dak op het zuiden ligt? Dan is zonnepanelen op het zuiden plaatsen zeker het overwegen waard. Bij zonnepanelen gericht op het zuiden ligt het rendement namelijk het hoogst. Dat is op zich vrij logisch te verklaren natuurlijk. Op zonnige dagen staat de zon namelijk het langst in het zuiden. Uw zonnepanelen vangen zodoende een stuk meer en langer zonlicht op dan panelen die richting het noorden, oosten of westen liggen.

Bij het plaatsen van zonnepanelen wordt geregeld een hellend dak uitgekozen als locatie. Ligt uw hellende dak niet richting het zuiden? Dan is het rendement dus wat lager wanneer u hier zonnepanelen op plaatst. Heeft u een plat dak dat wel richting het zuiden ligt? Dan is het de moeite waard om te bekijken of u de zonnepanelen op dit dak kunt plaatsen. De kans is namelijk groot dat uw rendement aanzienlijk hoger ligt dan wanneer u panelen op uw hellende dak plaatst. Het is aannemelijk dat u aan het twijfelen wordt gebracht over de beste plek voor uw zonnepanelen. Is dit inderdaad het geval? Laat dan eens een adviseur langskomen. Hij kan uw dak namelijk inspecteren en adviseren wat in zijn beleving de beste keuze is.

Optimale oriëntatie: zonnepanelen op het zuiden

Zonnepanelen op het zuiden

Zoals u hierboven reeds kon lezen is het het beste om uw zonnepanelen richting het zuiden te plaatsen. Het gaat echter niet alleen om de positie van uw dak. Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen moeten de panelen onder een bepaalde hoek op uw dak geplaatst worden. Het beste rendement behaalt u bij zonnepanelen naar het zuiden onder een hoek van 20, 36 of 50 graden. In dat geval is het rendement namelijk 100 procent. Twijfelt u? Laat dan een adviseur langskomen voor advies.

Zonnepanelen zuidoost

Helaas zijn niet alle daken in Nederland richting het zuiden gericht. Hierdoor is het niet altijd om zonnepanelen richting het zuiden te plaatsen. Dit wil echter niet zeggen dat het niet loont om panelen op uw dak te plaatsen. Indien u zonnepanelen richting het zuidoosten plaats onder een hoek van 10, 20, 36 of 50 graden is het rendement namelijk 95 procent. Dit is dus ook zeker de moeite waard.

Zonnepanelen zuidwest

Na zonnepanelen op het zuiden zijn zonnepanelen op het zuidwesten het meest lucratief. Indien u deze panelen onder een helling van 36 graden op uw dak plaatst, is het rendement namelijk ook 100 procent. Onder een hoek van 10, 20 of 50 graden ligt het rendement overigens ook nog op 95 procent. Bij een helling van 85 graden is het rendement het laagst, namelijk 80 procent.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte