Onafhankelijke Installateur

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen op het westen

De zon komt op in het noorden en gaat onder in het westen. Heeft u uw tuin op het westen? Dan kunt u hier dus betrekkelijk lang genieten van de zonnestralen. Is een deel van het dak van uw woning ook gericht richting het westen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Zonnepanelen op het westen vangen namelijk lange tijd zon op, waardoor u de panelen relatief snel heeft terugverdiend.

Zonnepanelen die richting het zuiden liggen hebben het hoogste rendement. Desondanks is het rendement ook bij zonnepanelen richting het westen nog zeker de moeite waard. Uiteraard zijn een aantal zaken belangrijk bij het plaatsen van panelen richting het westen. Zo moet u bijvoorbeeld laten onderzoeken wat in uw geval de beste plek is om de zonnepanelen te plaatsen. Om de juiste keuze te maken doet u er goed aan eens een adviseur langs te laten komen. Verder is ook de dakhoek van belang. Zo is het rendement bijvoorbeeld lager wanneer u de zonnepanelen onder een verkeerde hoek op uw dak plaatst. Ook over de hellingshoek van de panelen kan een adviseur u alles vertellen.

Het rendement van zonnepanelen op het westen

We gaven al aan dat zonnepanelen richting het westen nog steeds behoorlijk rendabel zijn. Voordat u de panelen aanschaft, bent u ongetwijfeld benieuwd naar het rendement. Een rendement van 100 procent wordt niet behaald met panelen richting het westen. Het is wel mogelijk om 90 procent rendement te behalen. U moet de panelen in dat geval onder een hoek van 10 of 20 graden op uw dak richting het westen plaatsen.

Oriëntatie en dakhoek

Zonnepanelen op het westen

Het is ontzettend belangrijk om een goede keuze te maken voor wat betreft zonnepanelen. Allereerst is de zijde van uw dak belangrijk. U verdient de panelen immers het snelst terug wanneer ze geplaatst worden aan de kant waar de zon het langst op schijnt. Ook de dakhoek speelt een grote rol. Een te grote of te kleine hoek kan uw rendement namelijk verlagen. Laat u daarom altijd eerst uitgebreid informeren voordat u zonnepanelen plaatst.

Optimizers

Wilt u het rendement van uw zonnepanelen verhogen? Dan kan het zinvol zijn om optimizers te plaatsen. Dankzij optimizers worden uw panelen namelijk niet als geheel, maar afzonderlijk uitgelezen. Dit is bijvoorbeeld zinvol wanneer er lange tijd schaduw op uw panelen valt. Liggen uw panelen eigenlijk altijd in de volle zon? Dan hebben optimizers niet of nauwelijks effect, bovendien zijn ze betrekkelijk duur in de aanschaf.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte