Vragen zonnepanelen

Mijn vraag staat er niet tussen

Staat je vraag op onze pagina ‘ik heb een vraag over mijn zonnepanelensysteem‘ er niet tussen? Kijk dan hier of stuur ons een bericht.

Hoe werkt de salderingsregeling?

Hoe werken zonnepanelen?

Ik wil mijn systeem uitbreiden

Waarom heeft mijn omvormer geen verbinding met het internet?

De btw op zonnepanelen is afgeschaft, wat betekent dit?

Ik wil graag een offerte voor een laadpaal

Micro-omvormer (Enphase):

Een micro-omvormer is een klein apparaat dat direct onder elk zonnepaneel wordt geplaatst. Het zet de gelijkstroom (DC) die door het zonnepaneel wordt geproduceerd om in wisselstroom (AC), die wordt gebruikt door huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet. Het belangrijke punt hier is dat elk zonnepaneel zijn eigen micro-omvormer heeft, wat betekend dat elk paneel afzonderlijk werkt. Dit heeft voordelen zoals betere energieopbrengst, verminderde impact van schaduw op individuele panelen en bewaking van prestaties per paneel.

 

Optimizer (SolarEdge):

Een optimizer is een apparaat dat wordt geplaatst tussen het zonnepaneel en de centrale omvormer van het zonne-energiesysteem. Het optimaliseert de energieproductie van elk afzonderlijk paneel door de maximale stroom te regelen die vanuit elk paneel wordt gehaald. Dit helpt bij het minimaliseren van energieverlies als gevolg van schaduw, vuil of verschillen in prestaties tussen panelen. In tegenstelling tot micro-omvormers werken optimizers samen met een enkele centrale omvormer.

 

Kort gezegd, het belangrijkste verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer is dat een micro-omvormer zich onder elk paneel bevindt en de omzetting van DC naar AC direct op paneelniveau uitvoert, terwijl een optimizer de prestaties van elk paneel optimaliseert en deze gecombineerde output doorstuurt naar een centrale omvormer.

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.