Onafhankelijke Installateur

Wat kosten zonnepanelen?

  

Kies uw paneel

Rendement

In de zonne-energie wereld wordt het begrip "rendement" veel gebruikt. Maar wat is rendement nu precies? Het rendement is de opbrengst van uw investering. We spreken in de zonne-energie wereld niet van één rendement. Zonne-energie is maatwerk, waardoor ieder systeem een ander rendement heeft. Waarom kan uw rendement hoger of lager liggen dan dat van uw buurman? Dit hangt af van verschillende factoren namelijk de kosten van de installatie, de positie van het dak, de hellingshoek van uw installatie, schaduwinvallen, een ander merk of andere sterktes in de panelen. Op verschillende zonne-energie websites staat: “Zonnepanelen en zonneboilersystemen zijn van zichzelf al erg rendabel” en dit klopt. Vanaf het moment dat de installatie is aangesloten, levert uw investering geld op. Op de door ons ontvangen offerte staat uw rendement altijd vermeld.

Live monitoring showroom bespaarpartner 7

Subsidie

Particulieren ontvangen veelal geen subsidie voor het aanschaffen van zonnepanelen. Particulieren kunnen wel altijd de btw terugvragen over het aangeschafte PV-installatie. Meer hierover vindt u bij "Service". Of u subsidie krijgt is afhankelijk van de gemeente waar u in woont. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor de subsidies bij u in de buurt.

De Nederlandse overheid wil duurzame energie toegankelijk maken voor ieder huishouden. Hiervoor is een duurzaamheidslening opgesteld. De verlaagde rente is een subsidie van de Nederlandse overheid. Deze duurzaamheidslening kunt u direct aanvragen bij SVn of bij uw gemeente. De verschillende lening mogelijkheden binnen uw gemeente vindt u ook bij de energie subsidie wijzer.

Voor ondernemers zijn er speciale regelgevingen en subsidies die niet van toepassing zijn bij particulieren. Voor een uitgebreid uitleg over deze regelgeving kunt u kijken bij Regelgeving voor bedrijven

Uw energierekening

Op uw energierekening kunt u vinden hoeveel energie u van het net heeft gebruikt en aan het net hebt geleverd. De opbrengst die vermeld wordt op uw omvormer of monitoringsapp wijkt altijd af van de opbrengst op uw energienota. Dit komt doordat u voor de meter ook energie gebruikt. Wanneer uw zonnepanelen energie opwekken wordt die elektriciteit eerst gebruikt in uw woning. Wanneer er meer elektriciteit wordt opgewekt dan dat er wordt gebruikt, gaat het pas naar het net. Op uw energienota staat ook uw heffingskorting (vermindering energiebelasting). In 2019 was dit nog 373,33 euro. In 2020 is dit verhoogd naar 527,17 euro. 

Heeft u vragen over opbrengsten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Katlijk 44x REC 320WP2