Gratis online
service-check

Wat kosten zonnepanelen?

Subsidie / rendement

In de zonne-energie wereld wordt het begrip "rendement" veel gebruikt. Maar wat is rendement nu precies? Het rendement is de opbrengst van uw investering. We spreken in de zonne-energie wereld niet van één rendement. Zonne-energie is maatwerk, waardoor ieder systeem een ander rendement heeft. Waarom kan uw rendement hoger of lager liggen dan die van uw buurman? Dit hangt af van verschillende factoren namelijk de kosten van de installatie, de positie van het dak, de hellingshoek van uw installatie, schaduwinvallen, een ander merk of andere sterktes in de panelen. Op verschillende zonne-energie websites staat: “Zonnepanelen en zonneboilersystemen zijn van zichzelf al erg rendabel” en dit klopt. Vanaf het moment dat de installatie is aangesloten, levert uw investering geld op.

U kunt uw systeem nog rendabeler maken met de hulp van verschillende regelingen. Wanneer zonne-energie ter sprake komt, blijkt het dat hier toch nog wat onduidelijkheden over zijn. Kunt u nou wel of geen subsidie aan vragen? Hoe vraagt u de BTW terug van uw zonnepanelen? Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden die bij uw gewenste systeem van toepassing zijn. Wij helpen onze klanten dagelijks met het terugvragen van de BTW en het aanvragen van leningen. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u hier graag kosteloos bij!

Voor het plaatsen van zonnepanelen kunnen er een aantal regelingen van toepassing zijn:

Wilt u meer weten over subsidies op zonnepanelen, kijk dan bij Subsidie Zonnepanelen.

Voor Zonneboiler systemen zijn er andere regelgevingen van toepassing:

  • Energie bespaar lening
  • Subsidie duurzame energie

Wilt u meer weten over subsidies op zonneboiler systemen? Kijk dan bij Subsidie Zonneboilers.

Voor ondernemers zijn er speciale regelgevingen en subsidies die niet van toepassing zijn bij particulieren. Voor een uitgebreid uitleg over deze regelgeving kunt u kijken bij Regelgeving voor bedrijven

Kies uw paneel