Professionele
showroom

Wat kosten zonnepanelen?

Laadunit

Heeft of wilt u een elektrische auto? Wilt u besparen en klaar zijn voor de toekomst? Laat dan een laadunit bij u plaatsen. Door uw eigen opgewekte zonne-energie te gebruiken kunt u uw auto opladen en besparen op uw energierekening. Neem nu contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voordelen van een laadunit

Het laten installeren van een eigen laadpaal/laadunit brengt meerdere voordelen met zich mee.

  • Bij openbare laadpalen betaal je hogere tarieven.
  • Heb jij zonnepanelen, dan kun jij je wagen opladen op stroom die je zelf opgewekt hebt.
  • Je eigen laadunit is altijd beschikbaar, dus niet meer in de rij staan bij het laadstation.
  • Een laadunit verdient zichzelf gemiddeld in 3 jaar terug.

 

Wat zijn laadpalen?

Met een laadpaal kunt u uw elektrische auto sneller en veiliger opladen dan met een regulier stopcontact. U doet dit door de auto aan te sluiten op een laadpaal met een laadkabel. Het opladen kan in tijdsduur verschillen afhankelijk van het type paal en auto.

Er zijn meerdere types laadpalen. Bijvoorbeeld normale laadpalen, snellaadpalen en wallboxen. Normale laadpalen staan op een paal en kunnen overal geplaatst worden. Wallboxen worden aan de muur bevestigd. Normale laadpalen hebben een maximaal laadvermogen tot 22kWh. Dit laad langzamer, maar hierdoor bent u vaak goedkoper uit. Snellaadpalen hebben een vermogen vanaf de 43 kWh. 

Vereisten voor een laadpaal?

Eigen terrein om uw auto te parkeren is natuurlijk essentieel. Wilt u een laadpaal voor particulier gebruik dan heeft u geen vergunning nodig. Wilt u de laadpaal daarentegen voor openbaar gebruik hebben dan heeft u wel een vergunning nodig.

U hoeft geen drie fase aansluiting te hebben om gebruik te maken van een laadpaal, maar het is wel aanbevolen. Met een drie fase aansluiting kunt u immers sneller laden dan met een één fase aansluiting. Wel moeten uw auto en laadpaal dit ondersteunen. Wij kunnen uw meterkast uiteraard ook verzwaren naar een drie fase meterkast. Er word naast een verzwaring een extra afgezekerde groep in de meterkast aangelegd.

Terugverdientijd

Als u thuis een laadpaal heeft behaalt u behoorlijk wat rendement. Dit omdat u kosten bespaart door het niet te hoeven opladen bij publieke laadpalen voor publieke tarieven. Laadpalen gaan tot wel 10 jaar mee en hebben zichzelf in minder dan de helft van die tijd terugverdient.

 Merken

Ons actuele assortiment bestaat onder andere uit:

Alfen biedt een reeks slimme oplaadpunten van 3,7-22kW voor thuis, het werk en openbare ruimten.  Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

laadpaal alfen eve double pro line 22kw per socket2

Zappi is een dochteronderneming van Myenergi Ltd. uit Engeland. Laadpalen van Zappi laden milieubewust en groener door zoveel mogelijk eigen consumptie toe te passen en zo weinig mogelijk uit het stroom net te trekken. Zo rijdt u voordeliger en schoner. Nu kunt u zelf bepalen hoe snel uw wagen moet opladen, met de zappi lader kunt u maximaal gebruik maken van de eigen elektriciteit productie. U kunt kiezen uit meerdere programma's die verschillen in laadsnelheid, percentage groen laden & eigen opgewekte energie.

Foto Zappi laadpaal