Professionele
showroom

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen in Emmeloord

0-Blesdijke-Eurener-Poly-Black-panelenOp steeds meer daken van woningen en bedrijfspanden in Emmeloord zien we tegenwoordig zonnepanelen terug. Dit is een goede ontwikkeling, want steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid. Met zonnepanelen in Emmeloord wek je zelf energie op. De panelen zetten de zonnestralen namelijk om in stroom. Het gaat hier dus om groene stroom. Neem je nu nog stroom af van een energiemaatschappij? Dan kan het maar zo om grijze stroom gaan. Deze stroom is niet duurzaam. Wil je van niet-duurzame energie overstappen naar duurzame energie? Dan zijn zonnepanelen een goede keuze. De BespaarPartner geeft jou hieronder tekst en uitleg over zonnepanelen in Emmeloord.

Lagere maandlasten dankzij zonnepanelen

We gaven hierboven al aan dat je zelf stroom opwekt met behulp van zonnepanelen. Je draagt dus een steentje bij aan het klimaat wanneer je deze panelen op jouw dak legt. Toch twijfelt menig inwoner van Emmeloord nog over zonnepanelen kopen. Op zich logisch, want zonnepanelen zijn niet bepaald goedkoop. Wil je jouw hele dak vol leggen met zonnepanelen? Dan is dit een flinke investering. 


Kijk echter niet alleen naar de kosten wanneer je overweegt zonnepanelen te kopen. Het levert jou op de lange termijn namelijk geld op. Waarom? Omdat jouw maandlasten omlaag gaan wanneer je zonnepanelen op jouw dak legt. Je wekt zelf energie op, waardoor je minder af hoeft te nemen van een energiemaatschappij. Dit zie je uiteindelijk terug op jouw energierekening. Je betaalt namelijk aanzienlijk minder met zonnepanelen in Emmeloord. Hierdoor verdien je de zonnepanelen dus binnen een aantal jaar weer terug.

Persoonlijk advies voor optimaal rendement

Ben je om? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk zonnepanelen kopen. Ga hierbij echter niet overhaast te werk. Waarom niet? Omdat je natuurlijk wel een optimaal rendement wilt behalen met de zonnepanelen. Hoe hoger het rendement, des te meer energie je opwekt. Veel inwoners van Emmeloord denken dat het rendement met zonnepanelen altijd hetzelfde is. Dit is echter een misvatting. Daarom doe je er goed aan de BespaarPartner in te schakelen wanneer je zonnepanelen wilt kopen.

Wij kunnen jou allereerst meer vertellen over de verschillende soorten zonnepanelen die er tegenwoordig zijn. Hierdoor weet je met welke panelen het rendement het hoogst ligt. Het draait echter niet alleen om het soort zonnepanelen in Emmeloord. Nee, want ook de plek van de panelen speelt mee. Zo valt er op de ene kant van jouw dak meer zonlicht dan op de andere kant. Dit is ook iets om rekening te houden. Het rendement ligt namelijk hoger wanneer je de zonnepanelen op de juiste plek installeert. Wij van de BespaarPartner kunnen bij jou langskomen om je van tips en adviezen te voorzien. Op deze manier ben je verzekerd van een optimaal rendement met zonnepanelen in Emmeloord.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen

Steeds meer inwoners van Emmeloord kiezen voor zonnepanelen, maar wij weten dat er ook genoeg mensen zijn die (nog) twijfelen. Dit komt vaak door de investering die gepaard gaat met zonnepanelen kopen. De panelen kosten behoorlijk wat, dus je moet er wel geld voor hebben. Mogelijk zoek je naar een subsidie voor zonnepanelen in Emmeloord. Helaas kun je op dit moment geen lokale subsidieregelingen meer gebruiken. Er zijn echter wel een aantal landelijke regelingen en leningen die zonnepanelen kopen financieel gezien een stuk aantrekkelijker maken.

Allereerst kun je een beroep doen op de Energiebespaarlening. Wil je jouw woning verduurzamen met zonnepanelen? Dan kun je maximaal 25.000 euro lenen voor een gewone woning en 65.000 euro voor een ZEP+-woning of een Nul op de meter-woning. Je mag niet dit gehele bedrag gebruiken voor de aanschaf en installatie van de panelen. Er geldt namelijk een maximum van 75 procent voor zonnepanelen. Wat je met de andere 25 procent moet doen? Gebruiken voor verdere verduurzaming van je woning. Hierbij kun je denken aan het aanbrengen van (dak)isolatie of het aanschaffen van een warmtepomp.

Ben je geen voorstander van geld lenen om zonnepanelen te kopen? Geen probleem, want het kan ook anders. Je kunt je namelijk ook inschrijven als ondernemer wanneer je zonnepanelen op jouw dak wilt leggen. In dat geval kun je de btw (21 procent) terugvragen. Het gaat toch om meer dan een vijfde deel van het aankoopbedrag en dat is in het geval van zonnepanelen een flinke geldsom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je dit overschot waarschijnlijk terug aan het energienet. Hier krijg je een vergoeding voor. Dit is ook een reden om je in te schrijven als ondernemer. Je verkoopt namelijk iets, waardoor je gezien wordt als ondernemer. Kortom: je hebt de nodige mogelijkheden om de aankoop van zonnepanelen in Emmeloord financieel gezien aantrekkelijk te maken.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte