Gratis online
service-check

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen in gemeente Aa en Hunze

Zonnepanelen gemeente Aa en HunzeSteeds meer gebouwen in de gemeente Aa en Hunze worden voorzien van zonnepanelen. Een goede ontwikkeling natuurlijk, want hiermee draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Met zonnepanelen op jouw dak wek je immers zelf stroom op, waardoor je minder af hoeft te nemen van een energieleverancier. Ondanks dat er steeds meer zonnepanelen in Aa en Hunze zijn, heeft nog niet iedere inwoner deze panelen op zijn dak liggen. Zonde, want er valt behoorlijk wat winst mee te behalen. Overweeg je al langere tijd om zonnepanelen op jouw dak te leggen? Bespaarpartner voorziet jou graag van handige tips en advies op dit gebied!

Waarom zonnepanelen nemen?

We haalden hierboven al kort aan dat zonnepanelen goed zijn voor het klimaat. De panelen wekken immers stroom op met behulp van een natuurlijk bron. De zonnecollectoren zetten de straling om in stroom, die je vervolgens kunt gebruiken. Je gebruikt zodoende dus groene stroom en dit is aanzienlijk beter dan de grijze stroom die sommige energieleveranciers leveren. Zonnepanelen kopen is echter niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw eigen portemonnee. De panelen hebben inderdaad een hoge aanschafwaarde, maar je verdient ze op de lange termijn makkelijk terug. Hoe dit komt? Doordat je minder stroom af hoeft te nemen van de energieleverancier. De maandelijkse kosten dalen hierdoor ook.

Persoonlijk advies op maat

Er zijn genoeg inwoners van de gemeente Aa en Hunze die denken dat zonnepanelen allemaal hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. We kennen vandaag de dag namelijk verschillende soorten panelen. Ook weet menig inwoner niet aan welke kant van het dak de zonnepanelen het beste geplaatst kunnen worden. Zit je ook met dergelijke vragen? Dan is het te verklaren waarom je nog twijfelt over de aankoop van zonnepanelen. In dat geval kun je ongetwijfeld persoonlijk advies op maat gebruiken. Bespaarpartner kan jou hierbij helpen. Wij vertellen jou namelijk graag alle mogelijkheden die er vandaag de dag zijn op het gebied van zonnepanelen. Daarbij komt dat wij precies weten op welke kant van het dak wij zonnepanelen in de gemeente Aa en Hunze moeten plaatsen. Dankzij onze tussenkomst ben je dus altijd verzekerd van het beste rendement.

Regelingen en leningen voor zonnepanelen in gemeente Aa en Hunze

Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en jouw portemonnee, maar ze kosten flink wat geld. Hierdoor zijn er genoeg mensen die twijfelen over zonnepanelen kopen. Dit begrijpen wij ons maar al te goed. Het moet financieel immers wel mogelijk zijn om de panelen aan te schaffen. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende regelingen en leningen waar je gebruik van kunt maken.

Wil je als particulier zonnepanelen in de gemeente Aa en Hunze kopen? Dan moet je allereerst weten dat je de btw terug kunt vragen. Met zonnepanelen op jouw dak ziet de Belastingdienst jou als mini-energiebedrijf, waardoor je de btw terug kunt vragen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te meer financieel voordeel dit jou oplevert. Daarnaast moet je weten dat je ook nog gebruik kunt maken van de salderingsregeling. Met zonnepanelen in de gemeente Aa en Hunze kun je hier nog tot 2023 gebruik van maken. Deze regeling maakt het mogelijk overtollige stroom terug te leveren aan het net. Deze stroom wordt vervolgens afgetrokken van jouw eigen energieverbruik. En dit is natuurlijk voordelig voor jouw energierekening.

Als inwoner van de gemeente Aa en Hunze kun je ook geld lenen om zonnepanelen te kopen. Je kunt namelijk gebruikmaken van de Energiebespaarlening Drenthe. Met behulp van deze lening kun je energiebesparende maatregelen met betrekking tot jouw woning financieren, waaronder zonnepanelen. Het maximale leenbedrag bedraagt 25.000 euro. Door de zeer lage rente is het zeker aantrekkelijk om gebruik te maken van de Energiebespaarlening Drenthe voor zonnepanelen in de gemeente Aa en Hunze.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte