Van A tot Z in
eigen beheer

Wat kosten zonnepanelen?

Monokristallijn zonnepanelen

De monokristallijn zonnecellen bestaan uit één kristal. De kleur van de cel is veelal egaal zwart en de elektroden zijn geordend. Op een zuidelijke oriëntatie met de juist hellingshoek is met monocel zonnepanelen het meeste rendement uit de vierkante meter te halen. De uitstraling van deze  zonnepanelen is veelal door een afwerking met  zilveren of zwarte frames. Tevens worden de monocel zonnepanelen ook vaak geheel zwart afgewerkt. Dit houdt in met een zwarte backsheet en zwart frame. Dit noemt men dan mono full-black zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer gewild in verband met de prijs-kwaliteit verhouding, dit tezamen met de mooie zwarte uitstraling.

Zonnepanelen met een nóg hogere opbrengst

Naast reguliere monocel kristallijn zonnecellen zijn er tegenwoordig ook nog zonnecellen met een nóg hogere opbrengst: mono percium en mono back-contact cellen. De percium zonnepanelen zijn dus voorzien van monocel percium zonnecellen. Deze cellen zijn aan de achterzijde passief gemaakt wat een nog iets beter opbrengst genereert. Om deze reden komen deze panelen ook beter uit de testen.

Een high-end paneel vindt u bij de zonnepanelen met de zogeheten back-contact zonnecellen. Deze zonnepanelen hebben de hoogste opbrengsten in de markt. Via een uitgebreider productieproces wordt er een soort honingraat structuur op de achterzijde van de zonnecel geproduceerd. Meer contactpunten op de cel, betere geleiding en minder weerstand. Doordat de geleiders (bussbars) dus niet aan de voorzijde van de panelen zitten is de cel ook geheel egaal van kleur aan de voorzijde

Heino 16x Panasonic WB 325WP HIT zonnepanelen bespaarpartner2
Steenwijk 18x Q Cells Duo WB 325WP zonnepanelen bespaarpartner2
Tuk 24x LG solar mono black 320WP zonnepanelen bespaarpartner2

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte