soorten zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Er zijn veel soorten en merken zonnepanelen op de markt. In grote lijnen zijn er 3 soorten zonnepanelen die het meest geschikt zijn voor de Nederlandse markt: monokristallijn, polykristallijn en dunne film (CIS of CIGS). Hieronder lichten we de dunne film zonnepanelen toe.

De zonnepanelen die bestaan uit één cel zijn dunne film panelen, ook wel daglicht panelen genoemd. Deze panelen verschillen op een aantal gebieden van de polykristallijn en monokristallijn zonnepanelen. Allereerst wordt er bij de productie van dunne film zonnepanelen gebruikgemaakt van de materialen koper, indium en selenide. De meest gebruikelijke dunne film zonnepanelen in de markt zijn de CIS en CIGS panelen. CIS betekent: Cupper (koper), Indium en Selenium (selenide). De G bij CIGS staat voor Gallium.

Het eerste uiterlijke verschil zit hem in de kleur. Dunne film zonnepanelen zijn namelijk altijd zwart, waarbij de CIGS panelen nog iets donkerder zijn dan de CIS panelen. Nu is dit bij monokristallijn zonnepanelen ook het geval; die zijn ook zwart. Verschil is dat bij dunne film panelen ook het frame zwart is, waardoor er geen sprake is van kleurverschil. Daarbij komt dat deze zonnepanelen een stuk kleiner zijn dan de polykristallijn en monokristallijn panelen. De breedte van de drie soorten panelen is doorgaans één meter, maar dunne film zonnepanelen zijn vaak minder lang. Dit betekent dus dat je meer dunne film zonnepanelen op je dak moet hebben om hetzelfde rendement te behalen als je behaalt bij mono- of polykristallijn zonnepanelen.

Het voordeel van dunne film panelen

Projecten met dunne film zonnepanelen

Onze merken dunne film zonnepanelen

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.