Zonne-energie groeit enorm in 2018

Zonne-energie groeit enorm in 2018

2018 was een goed jaar. Veel particulieren en ondernemers maakten de overstap naar zonne-energie. Het geïnstalleerde vermogen op woningen steeg met 20%. Deze enorme groei van zonne-energie in Nederland is vooral te danken aan de flinke kostendaling van de technologie.

In 2018 zijn er zo’n 4,6 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd in Nederland. Het totale vermogen steeg van 2,9 gigawatt naar 4,2 gigawatt. In 2017 werden er zo’n 3,1 miljoen zonnepanelen geplaatst. In dat jaar kwam circa 2 procent van het totale stroomverbruik uit zonnepanelen.

Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research verwacht dat de flinke groei van zonne-energie de komende jaren zal doorzetten. “Ik denk dat we dit jaar over de 2 gigawatt gaan komen”, zegt Heynen. “Die groei zal door blijven zetten. Enerzijds moeten er een miljoen huizen bijgebouwd worden. Anderzijds hebben de woningcorporaties een verduurzamingstaak. Die 2 gigawatt zal geen probleem worden.”

BespaarPartner: Zonne-energie groeit enorm in 2018 in Nederland

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.