Is verduurzaming van uw woning duur?

Advies op maat zonnepanelen BespaarPartner Tuk Steenwijk

Huiseigenaren schatten de kosten van het verduurzamen van de woning vaak te hoog in. Dit blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Meerdere kranten schreven deze week over dit onderzoek. Wat zijn onze bevindingen hier over?

Onderzoek ABN Amro

De huiseigenaren schatten de kosten voor verduurzaming vaak te hoog in. De kosten om van energielabel G, naar energielabel A te gaan worden vaak op 33.000 euro geschat. Echter zijn de gemiddelde kosten  meestal rond de 22.000 euro. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN Amro. Zij  hebben duizenden reacties gekregen op hun enquête. 38 procent van de ondervraagden zien de kosten als grootste drempel. Voor 1 op de 5 huurders en huiseigenaren heeft het verduurzamen van de woning geen prioriteit.

Volgens het klimaatakkoord moeten in 2030, 1,5 miljoen huizen verduurzaamd en gasvrij zijn. De verschillende gemeentes moesten hierin de regie nemen. Echter zijn huiseigenaren massaal zelf aan de slag gegaan. Het uiteindelijke doel is om in 2050 alle 7 miljoen woningen verduurzaamd te hebben. De huiseigenaren geven aan dat ze graag meer financieel steun van de overheid zouden willen krijgen.  

Zonnepanelen meest gekozen verduurzaming

Veel ondervraagden hebben ook al geïnvesteerd in het verduurzamen van hun woning. Het laten installeren van zonnepanelen staat met 42 procent bovenaan. Hiervoor is een duidelijke verklaring. De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen enorm gedaald. Hierdoor is een systeem terug te verdienen in 5 tot 8 jaar. Het isoleren van woningen is minder in trek (28 procent). Terwijl deze investering ook snel terug verdient kan worden. Isolatie is een belangrijk aspect om het gasverbruik naar beneden te brengen. Ook is een goede isolatie erg belangrijk bij het aanschaffen van een warmtepomp en/of zonneboiler.

Advies op maat

Advies op maat is volgens ons erg belangrijk bij het verduurzamen van de woning. Wij willen geïnteresseerden uit de regio graag voorzien van gratis, geheel vrijblijvend advies op het gebied van zonne-energie. Zonnepanelen voor elektriciteit is een relatief duidelijke investering, waarin direct berekend kan worden wat uw (financieel) rendement zal zijn. Ook komen er steeds meer nieuwe (zonne-energie) producten op de markt die huiseigenaren kunnen helpen bij het verduurzamen van de woning. Wij kunnen u daarbij helpen en houden u graag op de hoogte van deze ontwikkelingen. Houd voor deze ontwikkelingen onze Facebookpagina in de gaten. Maakt u nog geen gebruik van zonne-energie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak vrijblijvend een afspraak bij u op locatie.

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.