Tweede zonne-energiecentrale in Rheebruggen

Tweede zonne-energiecentrale in Rheebruggen BespaarPartner

Woensdag 6 juni is de tweede zonne-energiecentrale in Rheebruggen officieel opgeleverd. EnergieKansen is initiatiefnemer van dit project en wij hebben het systeem geïnstalleerd en opgeleverd.

In Ansen is een buurtinitiatief ontstaan om op lokaal niveau een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Hiervoor is in 2012 de werkgroep “duurzaam Ansen” opgericht. De werkgroep staat voor het verduurzamen van hun dorp. Ook informeren zij over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energieopwekking. In 2013 is er in het beleidsplan een doelstelling geformuleerd: Ansen energie neutraal in 2020. Op 6 maart 2015 is Coöperatie “EnergieKansen” opgericht. 

Eind 2017 werden wij benaderd voor een nieuw project van EnergieKansen. Het dak van de beheersboerderij en de jongvee stal van het Drents Landschap op landgoed Rheebruggen zijn beschikbaar gesteld voor een zonne-energiecentrale. Wij hebben 345 zonnepanelen met daarbij 4 omvormers met optimizers geïnstalleerd. Dit systeem wekt zonne-energie op voor meerdere huishoudens in Ansen. 

Meer weten over dit project en wat we geïnstalleerd hebben? Klik dan hier.

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.