Het jaar begint goed voor zonnepaneelhouders

BespaarPartner: zonnig februari zorgt voor een record bij zonnepaneelhouders

Het eerste kwartaal van 2018 was een goed begin van het jaar voor zonnepaneelhouders. De opbrengsten van de eerste 3 maanden lag 20% hoger dan het langjarige gemiddelde. Dit is vooral te danken aan een extreem zonnig februari. 

De maand januari was met 47 zonuren een erg donkere maand. Februari was daar en tegen een extreem zonnige maand met 159 zonuren. De opbrengsten van de zonnepanelen in maart lag redelijk in lijn met het langjarige gemiddelde. 

Dat het eerste kwartaal van 2018 daadwerkelijk zo succesvol was, werd bevestigt door De Bilt. Zij gaven aan dat de aantal zonuren in februari bijna verdubbeld was ten opzichte van het langjarige gemiddelde. Essent vermeld hierover het volgende: ‘Ook de globale instraling, een nog betere indicator voor de uiteindelijke opbrengst van een paneel, lag bijna 50 procent hoger dan het langjarig gemiddelde van deze maand’.

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.