Budget Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties verhoogd

BespaarPartner: Budget Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties verhoogd

De sportsector kent sinds 2016 een subsidieregeling die energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie stimuleert. Volgens de overheid is hiermee het enthousiasme in de sportsector gegroeid om op dit vlak actie te ondernemen. Het budget van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) werd in februari verhoogd. In plaats van 6 miljoen euro is er dit jaar 8 miljoen euro beschikbaar.

In Nederland bestaan er ruim 24.000 sportaccommodaties. Denk hierbij aan voetbalclubs, tennisclubs, zwembaden, sporthallen et.cetra. Het ministerie heeft dan ook alle start-ups, midden- en kleinbedrijven uitgedaagd om mee te denken over het verduurzamen van deze sportterreinen en – accommodaties. De beste ideeën zullen dan ook uitgevoerd worden. Deze challenge komt mede tot stand met hulp van de TKI Urban Energy. 

Wegens het enthousiasme is het ministerie op zoek naar start-ups die ideeën hebben over energieneutrale sportaccommodaties. In totaal is er 500.00 euro innovatiebudget beschikbaar. De beste ideeën ontvangen maximaal 100.000 euro om de ‘next step’ van hun innovatie te realiseren. Dit betekend dat er dus 5 winnaars van 100.000 euro, 10 winnaars van 50.000 euro of andere combinaties kunnen zijn. 

BespaarPartner ziet de interesse in duurzame energie bij sportaccommodaties toenemen. Zo hebben wij al zonnepanelen geplaatst bij verschillende voetbalverenigingen in onder anderen Steenwijk, De Blesse en Nijeveen. Is uw sportvereniging en/of -accommodatie ook toe aan zonne-energie? Dan komen wij graag met u in contact.

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.