6 miljoen huishoudens met zonnepanelen

6 miljoen huishoudens met zonnepanelen in 2023

Onderzoeksbureau Good! stelt op basis van zijn ‘Zonne-energie 2023-scenario’, dat er in 2023 80 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd zijn in Nederland. Dit staat gelijk aan zo’n 6 miljoen huishoudens.

“Vanaf 2010 is de markt voor zonnepanelen elk anderhalf jaar verdubbeld. Deze groei zal tot 2024 doorzetten,” aldus Rols Heynen, directeur van onderzoeksbureau Good!. Dit betekend dat wij al in 2023 een kwart van de totale doelen van het nationaal Klimaat- en Energieakkoord 2030 gerealiseerd zal zijn.

Met deze scenario van Good!, zien wij dat het aandeel van zonnepanelen exponentieel zal groeien. Volgens het onderzoeksbureau gaat deze groei wel gepaard met 2 problemen. In 2023 zijn er 30.000 installateurs nodig om de zonnepanelen te kunnen plaatsen. Dit is een groei van 700 procent! Een ander probleem is dat er pieken op het elektriciteitsnet ontstaan.

Tevens concludeert Good! dat de enorme groei zonne- en windenergie niet genoeg is. Dit komt doordat er steeds meer elektrisch gedaan wordt. Huizen worden steeds vaker geheel elektrisch en elektrisch vervoer wordt steeds populairder. 

Bron: Solar Magazine

Lees meer

Vakantiesluiting

BespaarPartner is gesloten vanaf 23 december t/m 1 januari. Indien er dringende zaken zijn, mail dan naar het e-mailadres hieronder.