Grote keus
aan producten

Wat kosten zonnepanelen?

Werking zonneboiler

De werking van een zonneboiler is vaak minder ingewikkeld dan dat de meesten denken. Er zijn drie onderdelen nodig voor een zonneboilersysteem: een zonnecollector, een voorraadvat en een naverwarmer.

De zonnecollector wordt op het dak geplaatst en vangt het zonlicht op. De zon is een warmte bron voor de aarde, deze warmte wordt opgevangen door de collectoren. In de zonnecollectoren zit een vloeistof. Deze vloeistof kan temperaturen van 90 graden Celsius bereiken. De warmte die de collector opvangt wordt gebruikt om de vloeistof op te warmen. De warme vloeistof wordt vervolgens door een buizensysteem naar het voorraadvat geleid. De vloeistof warmt het leidingwater op en wanneer de vloeistof is afgekoeld gaat het weer terug naar de zonnecollectoren om weer opgewarmd te worden. Het voorraadvat houdt het leidingwater dan warm totdat u het wilt gebruiken. Het water wordt verwarmd tot 60 graden Celsius. Wanneer er te weinig zonlicht is om het water op te warmen komt de naverwarmer aan bod. Een cv-ketel met een Gaskeur NZ-label kan dienen als naverwarmer.  

Zonnecollector

Net als bij zonnepanelen is de plaatsing van uw zonnecollectoren ook belangrijk. Hoe zuidelijker, hoe meer zonuren de collectoren krijgen en hoe warmer de vloeistof kan worden. De meest ideale hellingshoek bij zonnecollectoren is ook 35%. Ook zijn er ook verschillende zonnecollectoren. Er zijn vlakke plaatcollectoren en vacuümbuis zonnecollectoren. Tegenwoordig worden plaatcollectoren steeds vaker in combinatie gebruikt met zonnepanelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de collector NERO van HR Solar. Deze plaatcollector is nog zwarter afgewerkt en heeft de zelfde afmeting als een reguliere zonnepaneel.  De verschillende collectoren kunt u ook komen bezichtigen in onze showroom. Voor uitgebreid advies raden wij u aan een afspraak te maken.

Uffelte 22x Q cell dup mono black 310WP 3x 2.6l zonnecollectoren HR Solar
bespaarpartnwer willemsoord 6x trina mb 295 Hr solar 2.6 collector
Meppel 14x Q Cells MB 295 2x HR Solar 16 zonnecollector2

Voorraadvat

De hoeveelheid water dat uw zonneboiler kan verwarmen hangt vooral af van hoe groot het voorraadvat is. Het is verstandig om het voorraadvat groot genoeg te maken voor 1 á 2 keer uw dagelijkse behoefte warm water. BespaarPartner verkoopt voorraadvaten van 120 tot 2000 liter. De inhoud die het beste bij uw woning past hangt af van uw dagelijks gebruik en de grootte van uw huishouden. Een richtlijn die vaak gebruikt wordt is 50 liter warm water per persoon.

De meeste soorten zonneboilers zorgen enkel voor het verwarmen van uw sanitair water. Wilt u naast het uw water ook uw huis verwarmen met uw zonneboiler? Dan kunt u kiezen voor een zonneboilercombi systeem. Een zonneboilercombi systeem werkt alleen optimaal bij het verwarmen van uw sanitair water en vloerverwarming. Wilt u uw gehele cv systeem laten verwarmen met behulp van zonne-energie, dan kunt u kiezen voor een cv-zonneboiler. Hierbij komen de grotere voorraadvaten kijken die genoemd werden in de vorige alinea.

Naverwarmer

Zoals eerder uitgelegd is er bij een zonneboilersysteem ook een naverwarmer nodig. De naverwarmer is in de meeste gevallen een gasgestookte of een elektrische CV. Wilt u helemaal energie neutraal wonen? Dan is een combinatie van een elektrische CV en zonnepanelen aan te raden. Helaas is niet iedere CV geschikt voor een zonneboilersysteem. Laat u daarom ook op locatie adviseren door onze zonneboiler expert. Voor een afspraak kunt u bellen naar 0521-764012 of mailen naar offerte@bespaarpartner.nl.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte