Gratis online
service-check

Wat kosten zonnepanelen?

Soorten zonnecollectoren

Zoals bij de werking van een zonneboilersysteem is aangegeven zijn er twee verschillende soorten zonnecollectoren. Er zijn vlakke plaat collectoren en vacuümbuis zonnecollectoren. 

Plaatcollectoren

De plaatcollectoren zijn de meest populaire en goedkoopste zonnecollectoren. Het principe van de vlakke plaatcollectoren is eenvoudig. In een goed geïsoleerde bak is een leidingwerk aangelegd waardoor een vloeistof stroomt die wordt opgewarmd door de zon. De bak is afgedekt met een glasplaat waardoor de zonlicht goed naar binnen kan en de warmte zo weinig mogelijk naar buiten.  Het rendement van vlakke plaat is iets lager dan die van een vacuümbuis systeem. Dit komt omdat de vacuümbuis beter geïsoleerd is. De vlakke plaatcollectoren heeft kleine ventilatie gaatjes om condens op het glaswerk te voorkomen. Door deze gaatjes lekt helaas ook warmte weg. Ondanks dat gegeven is de vlakke plaatcollectoren ideaal voor het opwarmen van uw sanitaire water. Deze plaatcollectoren beginnen steeds meer op het design van zonnepanelen te lijken. Hierdoor kan er een mooier geheel op het dak worden gecreëerd, wanneer er gekozen wordt voor zonnecollectoren en zonnepanelen. De NERO zonnecollector van HR Solar is een erg mooie oplossing voor deze combinatie.

Vacuümbuiscollectoren

De Vacuümbuiscollectoren zorgt voor een hoger rendement dan vlakke plaatcollectoren. Dit komt doordat de glazenbuizen zijn voorzien van dubbelglas waartussen het vacuüm zich bevindt. Hierdoor wordt de warmte veel beter vast gehouden dan bij vlakke plaatcollectoren. In deze binnenwand bevindt zich een koperen absorber (ook wel heat pipe genoemd). De heat pipe is een extreem goede warmte geleider en zorgt voor een enorm goede opname van de glazen buizen. De warmte wordt verzameld in de top van zo’n heatpipe waar zich een koperen collector bevindt. Hier wordt de vloeistof verwarmd die vervolgens weer naar de voorraadvat gaat die het water verwarmt. Dit systeem werkt uitstekend, ook wanneer het buiten erg koud is en de zon niet tot weinig schijnt. Dit is dan ook de reden dat dit systeem een hoger rendement heeft dan een vlakke plaat systeem. Daarnaast is dit systeem ook beter geschikt voor het verwarmen van zowel uw sanitair water als uw cv installatie. Het is dan wel verstandig om het glycol water, tap water en cv water gescheiden op te slaan. De vacuümbuiscollectoren zijn door de iets ingewikkeldere techniek wel wat duurder in aanschaf dan de vlakke plaatcollectoren. 

Uffelte 22x Q cell dup mono black 310WP 3x 3.6l zonnecollectoren HR Solar
bespaarpartnwer willemsoord 6x trina mb 295 Hr solar 3.6 collector
Meppel 14x Q Cells MB 295 2x HR Solar 16 zonnecollector3

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte