Honderden referenties
in de regio

Wat kosten zonnepanelen?

Montage zonneboilers

Zonnecollectoren worden bij ons gemonteerd door onze eigen gespecialiseerde vakmensen. Zij zorgen voor het gehele proces, van het installeren van de collectoren tot het gebruiksklaar maken van het zonneboilersysteem. De zonneboilersystemen met vlakke plaatcollectoren, die wij plaatsen, zijn van HRsolar. Dit is een duurzaam Nederlands bedrijf dat zich onderscheidt door de hoogste opbrengst in Nederland en hun Nederlandse en Duitse kwaliteit.

Zonneboilersystemen bestaan uit verschillende onderdelen, de collectoren, het voorraadvat en de naverwarmer. De collectoren kunnen net als zonnepanelen op het dak of op de grond geplaatst worden. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor het installeren van de zonnecollectoren.

Zonnecollectoren schuin dak

Bij vlakke plaatcollectoren op een schuin dak met dakpannen kunnen de collectoren geplaatst worden op het dak of in het dak. Op zich is dit principe hetzelfde als bij de zonnepanelen. Bij het in-dak systeem wordt het frame waaraan de collectoren wordt bevestigd rechtstreeks aan de daklatten gemonteerd. Bij het op-dak systeem worden er beugels aan de daklatten gemonteerd. Vervolgens worden de dakpannen hier overheen teruggelegd. Aan deze beugels wordt een rails gemonteerd waaraan de collectoren worden bevestigd. De collectoren moeten aangesloten worden op het opslagvat. Dit vat staat in de meeste gevallen binnen bij de CV-ketel. Onze vakmensen zorgen er voor dat de buizen op de juiste manier worden geïnstalleerd en netjes worden afgewerkt.

Uffelte 22x Q cell dup mono black 310WP 3x 4.6l zonnecollectoren HR Solar

Zonnecollectoren plat dak

Vlakke plaatcollectoren worden op een plat dak gemonteerd aan een speciaal frame. Dit frame wordt op het platte dak geplaatst. De installatie wordt niet aan het dak vast gemonteerd maar door ballast (gewicht) op zijn plek gehouden. Er zijn frames voor een horizontale en verticale installatie. De frames kunnen in hellingshoek niet tot beperkt verzet worden. Collectoren kunnen niet zo vlak staan als zonnepanelen. Dit komt door de vloeistof die door de collectoren heen stroomt.

Zonnecollectoren op de grond

De platdak installatie kan ook gebruikt worden op de grond. Wel is het belangrijk dat er dan rekening wordt gehouden met eventuele begroeiing. 

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte