Onafhankelijke Installateur

Wat kosten zonnepanelen?

Kosten zonneboilers

Wat zijn nu de kosten van zonneboilersystemen? Zonnecollectoren hebben net als zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Dit brengt daarom weinig tot geen extra kosten met zich mee. De BTW regeling op zonnepanelen geldt niet voor zonneboilersystemen. Daarvoor in de plaats wordt er een ISDE subsidie gegeven op uw zonneboilersysteem.

Subsidies zonneboilers

Voor zonneboilersystemen is er een Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar gesteld. Het bedrag dat u kunt ontvangen hangt af van het systeem dat u laat installeren. Wel moet uw systeem voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag de zonneboiler een totale apertuuroppervlakte hebben van ten hoogste 200 vierkante meter wanneer de boiler bedoeld is voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warm tapwater. Ten slotte moet de zonneboiler zijn voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie. Meer lezen over deze subsidie? Lees hier meer over deze subsidies.

Aanschaf zonneboilers

De aanschaf van zonneboilersystemen is maatwerk. Wilt u weten wat er voor u mogelijk is ? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. Zij kunnen u adviseren op het gebied van zonne-energie en welk systeem voor u het beste is. Zo kunnen zij u ook direct informeren over het bedrag dat u kunt ontvangen als subsidie. 

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte