Wanneer zijn zonnepanelen interessant?

Steeds meer Nederlanders overwegen om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Een goede ontwikkeling, want op deze manier wordt er zelf stroom opgewekt. Wilt u ook zonnepanelen? Dan hoeft u minder energie af te nemen van uw energieleverancier. Dit is goed voor het milieu en ook voor uw eigen portemonnee. Zonnepanelen zijn echter niet altijd even interessant. Zo is de windrichting van uw dak bijvoorbeeld van belang. Ligt het dak van uw woning op het zuiden of westen? Dan zijn zonnepanelen wel degelijk interessant. De zon staat namelijk lange tijd op deze panelen, waardoor het rendement hoger is dan panelen die op een dak richting het noorden of oosten liggen. Dit betekent overigens niet dat zonnepanelen geen goede investering zijn wanneer uw dak op het noorden of oosten ligt. Wilt u weten of zonnepanelen interessant zijn voor u? Neem dan contact op met BespaarPartner.

Terugverdientijd

Wannneer zijn zonnepanelen interessant BespaarPartner

Zonnepanelen zijn een flinke investering. U weet inmiddels ongetwijfeld dat u het geïnvesteerde geld terug kunt verdienen. Doordat u maandelijks minder energie afneemt van uw energieleverancier, bespaart u op deze kosten. Op den duur verdient u uw zonnepanelen dus gewoon weer terug. Uiteraard wilt u dat de terugverdientijd van zonnepanelen zo kort mogelijk is. Dit verschilt echter per installatie. Zo hangt de terugverdientijd bijvoorbeeld af van de ligging van uw dak. Daarnaast is ook het soort zonnepaneel van invloed op de terugverdientijd. Over het algemeen wordt een gemiddelde terugverdientijd van zo’n tien jaar aangehouden.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Het klinkt ontzettend interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Helaas is niet iedere woning geschikt voor zonnepanelen. Uw woning is bijvoorbeeld niet geschikt voor zonnepanelen wanneer het niet uw eigendom is. Huurt u een woning en wilt u toch zonnepanelen? Dan moeten er goede afspraken gemaakt worden met de verhuurder. Daarnaast is een huis zonder eigen dak natuurlijk ook niet geschikt voor zonnepanelen. Een huis zonder eigen dak klinkt wat raar, maar we doelen hier op een appartement in een appartementencomplex bijvoorbeeld. Zo’n appartement heeft geen eigen dak. In dat geval is uw huis natuurlijk ook niet geschikt voor zonnepanelen.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Bent u eigenaar van een woning met een eigen dak? Dan betekent dit niet dat u zonder problemen zonnepanelen kunt plaatsen. Uw dak moet namelijk wel geschikt zijn voor de panelen. Om dit te bepalen, moet u allereerst kijken naar de constructie van het dak. Kan deze het extra gewicht van de zonnepaneleninstallatie bijvoorbeeld dragen? Indien dit niet voor problemen zorgt, dient u ook te kijken naar de ligging van het dak en de hellingshoek. Zonnepanelen op een dak op het zuiden hebben het hoogste rendement. Heeft uw dak een hellingshoek van minder dan 15 of meer dan 45 graden? Dan ligt het rendement lager, wat uw dak minder geschikt maakt voor zonnepanelen.